Hamburger aiolival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pákosztos macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
A hamburgerhez
-
125g sertéscomb228 kcal
-
13g bacon49 kcal
-
19g chorizo56 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
31g cheddar sajt126 kcal
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
13g rukkola3 kcal
-
3g olívaolaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aiolihoz
-
3g tojássárgája8 kcal
-
13g szőlőmagolaj117 kcal
-
13g olívaolaj117 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
891
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
A hamburgerhez
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
150g chorizo444 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
250g cheddar sajt1008 kcal
-
440g hamburger zsemle1228 kcal
-
100g rukkola25 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aiolihoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
106g szőlőmagolaj939 kcal
-
106g olívaolaj939 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7126
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
A hamburgerhez
-
41.2g sertéscomb75 kcal
-
4.1g bacon16 kcal
-
6.2g chorizo18 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10.3g cheddar sajt42 kcal
-
18.1g hamburger zsemle51 kcal
-
4.1g rukkola1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aiolihoz
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
4.4g szőlőmagolaj39 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
294
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1827.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 158 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
891
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 344.6 g
Zsír
-
Összesen 524.3 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 133 g
-
Koleszterin 1255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14623.1 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 449 mg
-
Kálcium 2805 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 4306 mg
-
Nátrium 6517 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1263.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1259 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 391 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 88 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 1088 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2075 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4141 micro
Összesen
7126
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
A hamburgerhez
-
150 g chorizo
-
1.5 teáskanál köménymag
-
2 db chili
-
25 dkg cheddar sajt
-
10 dkg rukkola
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az aiolihoz
-
1 db tojássárgája
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csipet cayenne paprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A hamburgerhez
- Legelőször megpirítjuk a köménymagot egy száraz serpenyőben, amíg egy kicsit megbarnulnak, majd mozsárban durvára törjük.
- A hagymát megdinszteljük 3 ek olívaolajon, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, köményt és a feldarabolt csillit. Megsózzuk, borsozzuk és még kb 3-4 percig kavargatjuk.
- Félretesszük hűlni.
- A húst, kolbászt és szalonnát átnyomjuk a húsdarálón és hozzáadtjuk a kihűlt fűszereket és a petrezselyemzöldet.
- 8 húspogácsát formázunk belőle, melyeket tálcára teszünk, és lefóliázva a hűtőbe tolunk egy éjszakára. (Aki nagyobb adagot csinál, le is fagyaszthatja őket.)
- Másnap délben elővsszük a grillserpenyőnket, és feltesszük a gázra. Egyszerre négy húspogácsát grillezünk.
- Mikor átsült az egyik oldal, átfordítjuk őket és egy-egy darab cheddar sajtot teszünk a tetejükre olvadozni, amit olvadozó tekintettel figyelünk.
- A kész húspogácsákat tányérra szedjük, a serpenyőt pedig kitöröljük papírtörlővel.
- A hamburgerzsemléket kettévágjuk, és a belső oldalukat megpirítjuk a serpenyőben.
- A zsemlék pirított belső oldalát megkenjük az aiolival, majd rátesszük a sajtos húspogácsát és a rukkolaleveleket.
- Aioli (provanszi fokhagymás majonézféle) készítése:
- A fokhagymát egy kis sóval krémmé törjük a mozsárban.
- A tojássárágához lassú sugárban, folytonosan keverve, (habverővel) hozzáadjuk a kétféle olajat.
- A fokhagymapasztával, citromlével és cayenne borssal pedig fűszerezzük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25176
- Feltöltés dátuma: 2009. június 30.
Ajánló
Sok-sok friss paradicsommal tálaltam. Hamburger cipó házilag is készíthető: http://www.nosalty.hu/hamburger_cipo_recept_8002
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Pákosztos macska
26 recept
Sokáig azt hittem, utálom a hamburgert. A mai napig ki lehet űzni a világból a magyar klasszik buciba temetett szottyos, ipari szemét pipifasírttal, amit még mindig hamburger néven mernek árulni, és még mindig árulni mernek. Brrr! Aztán volt szerencsém megkóstolni az igazi burgert New Yorkban, itt. A hétvégén pedig itthon is elkészült a tökéletes. Suzanne Goin receptjét használtam, csak a romesco maradt ki. Azt majd legközelebb. Mi egyelőre már ettől az ízorgiától is extázisba estünk.