r
Nosalty Logó

Hamburger aiolival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pákosztos macska
Hamburger aiolival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hamburgerhez

Az aiolihoz

891
Kalória
43.1g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
65.5g
Zsír
158g
Víz
156.9g
Koleszterin
1.5g
Rost
5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hamburgerhez

Az aiolihoz

Összesen 891 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hamburgerhez

Az aiolihoz

Összesen 7126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A hamburgerhez

Az aiolihoz

Összesen 294 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1827.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    158 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 891 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344.6 g

Zsír

  • Összesen
    524.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    133 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14623.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    449 mg
  • Kálcium
    2805 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    4306 mg
  • Nátrium
    6517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1263.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2075 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4141 micro
Összesen 7126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A hamburgerhez

  1. Legelőször megpirítjuk a köménymagot egy száraz serpenyőben, amíg egy kicsit megbarnulnak, majd mozsárban durvára törjük.
  2. A hagymát megdinszteljük 3 ek olívaolajon, hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, köményt és a feldarabolt csillit. Megsózzuk, borsozzuk és még kb 3-4 percig kavargatjuk.
  3. Félretesszük hűlni.
  4. A húst, kolbászt és szalonnát átnyomjuk a húsdarálón és hozzáadtjuk a kihűlt fűszereket és a petrezselyemzöldet.
  5. 8 húspogácsát formázunk belőle, melyeket tálcára teszünk, és lefóliázva a hűtőbe tolunk egy éjszakára. (Aki nagyobb adagot csinál, le is fagyaszthatja őket.)
  6. Másnap délben elővsszük a grillserpenyőnket, és feltesszük a gázra. Egyszerre négy húspogácsát grillezünk.
  7. Mikor átsült az egyik oldal, átfordítjuk őket és egy-egy darab cheddar sajtot teszünk a tetejükre olvadozni, amit olvadozó tekintettel figyelünk.
  8. A kész húspogácsákat tányérra szedjük, a serpenyőt pedig kitöröljük papírtörlővel.
  9. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, és a belső oldalukat megpirítjuk a serpenyőben.
  10. A zsemlék pirított belső oldalát megkenjük az aiolival, majd rátesszük a sajtos húspogácsát és a rukkolaleveleket.
  11. Aioli (provanszi fokhagymás majonézféle) készítése:
  12. A fokhagymát egy kis sóval krémmé törjük a mozsárban.
  13. A tojássárágához lassú sugárban, folytonosan keverve, (habverővel) hozzáadjuk a kétféle olajat.
  14. A fokhagymapasztával, citromlével és cayenne borssal pedig fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Sokáig azt hittem, utálom a hamburgert. A mai napig ki lehet űzni a világból a magyar klasszik buciba temetett szottyos, ipari szemét pipifasírttal, amit még mindig hamburger néven mernek árulni, és még mindig árulni mernek. Brrr! Aztán volt szerencsém megkóstolni az igazi burgert New Yorkban, itt. A hétvégén pedig itthon is elkészült a tökéletes. Suzanne Goin receptjét használtam, csak a romesco maradt ki. Azt majd legközelebb. Mi egyelőre már ettől az ízorgiától is extázisba estünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!