Halszelet bakonyi módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g hal58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g hal alaplé7 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g hal115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g hal alaplé14 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
973
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
20.9g hal12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
20.9g gomba4 kcal
-
3.1g vaj23 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
20.9g tejföl41 kcal
-
20.9g hal alaplé1 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
Összesen
101
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
486
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1795.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 577 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 506.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 574 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
973
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
20 dkg gomba
-
30 g vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
200 ml tejföl
-
200 ml hal alaplé
Elkészítés
- A vajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a hal alaplével és liszttel elhabart tejföllel, megsózzuk és felforraljuk.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A sózott, borsozott halszeleteket a tálba teszük, raöntjük a gombás mártást.
- 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-30 percig sütjük.
- Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 13600
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A párom szerint nagyon finom.