r
Nosalty Logó

Halsaláta paradicsommal, tojással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
0 csillag • 0 értékelés •3 hozzászólás

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Halsaláta paradicsommal, tojással
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    2835 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3877 micro
Összesen 274 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3178.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    234 micro
  • β-karotin
    11340 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    15509 micro
Összesen 1098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  2. A kenyérszeleteket falatnyi darabokra, vagy kis háromszögekre vágjuk. A halat kiszedjük a paradicsomos szaftból, és a kenyérdarabokat megforgatjuk a szaftban.
  3. A halat feldaraboljuk, és kevés olívaolajon a paradicsomos kenyérdarabkákkal együtt megpirítjuk.
  4. Ezután citromlével, sóval, borssal, finomra metélt petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. A fejessaláta leveleit alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd egy salátástál aljára tépkedjük őket. Erre halmozzuk a megpirított halat és kenyeret.
  6. A paradicsomokat felkockázzuk, a póréhagymát karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük.
  7. A puhára főtt zöldborsót leszűrjük, és a paradicsommal, póréhagymával együtt a salátához keverjük.
  8. Az egészet fél -egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután átforgatjuk, majd tálaláskor a tetejére tesszük a cikkekre vágott főtt tojásokat.

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15790
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Könnyű ebédként vagy vacsoraként ajánlom, például fogyózós napokra. :) Ha nincs kéznél paradicsomos halkonzervünk, akkor néhány szelet natúr halfiléből és a kenyérdarabkák sűrített paradicsomba való mártogatásával is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nem emlékszem pontosan, hogy honnan származik ez a recept. Talán egy főzős tévéműsorban láttam....

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!