adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17g édeskömény4 kcal
-
17g sárgarépa6 kcal
-
8g póréhagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
24 kcal
-
167g hal alaplé12 kcal
-
83g hal48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g garnéla12 kcal
Összesen
109
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g édeskömény22 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
1000g hal alaplé70 kcal
-
500g hal288 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g garnéla71 kcal
Összesen
649
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5.3g édeskömény1 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
2.7g póréhagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
53.4g hal alaplé4 kcal
-
26.7g hal15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5.3g garnéla4 kcal
Összesen
35
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 671 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 1335 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
109
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5331.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 4026 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 482.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 374 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 229 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 3095 micro
-
β-karotin 8010 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
649
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
-
100 g édeskömény
-
100 g sárgarépa
-
50 g póréhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 l hal alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cayenne paprika
-
100 g garnéla
Elkészítés
- Az édesköményt, a sárgarépát, a pórét megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Felhevített olajon a fokhagymát a zöldségekkel rövid ideig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, és kb. 10 percig főzzük.
- A halfiléket megmossuk, töröljük, kockákra vágjuk, a levesbe tesszük, és 10 percig fedő nélkül alacsony hőfokon főzzük. A levest sóval, borssal, cayenne borssal ízesítjük.
- A garnélákat megmossuk, a levesbe tesszük, és felmelegítjük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5686
- Feltöltés dátuma: 2011. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy különleges halleves. A levest ízesíthetjük szaraz fehérborral is.