Halfilé vajmártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
A halfiléhez és a vajmártáshoz
-
113g pangasius134 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
63g hal alaplé4 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
15g főzőtejszín20 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g citrom7 kcal
A halalapléhez
-
22 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
88g víz0 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
330
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
A halfiléhez és a vajmártáshoz
-
450g pangasius536 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
250g hal alaplé18 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g citrom26 kcal
A halalapléhez
-
20g halászlékocka88 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
350g víz0 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1318
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
A halfiléhez és a vajmártáshoz
-
28.4g pangasius34 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
15.8g hal alaplé1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.7g citrom2 kcal
A halalapléhez
-
1.3g halászlékocka6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
22.1g víz0 kcal
-
9.5g fehérbor8 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
84
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1180.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 256.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 304 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
330
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 73.6 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4721.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 3239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1024.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 427 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 383 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1217 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
1318
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
A halfiléhez és a vajmártáshoz
-
4 dkg finomliszt
-
4 dkg vaj
-
2.5 dl hal alaplé
-
4 ek citromlé
-
0.6 dl főzőtejszín
A halalapléhez
-
1 db babérlevél
-
3.5 dl víz
-
1.5 dl fehérbor
-
6 szem bors
Elkészítés
A halfiléhez és a vajmártáshoz
- A halszeleteket besózzuk.
- A lisztbe belekeverjük az őrölt borsot, majd a halszeleteket belehempergetjük, hogy mindenhol fedje.
- A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és amikor már aranybarna színű, beletesszük a halfilét. Közepes lángon mindkét oldalát pár percig sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük őket.
- Elkészítjük a hal alaplét.
- A serpenyőben maradt vajba beleszórjuk a maradék lisztet és megpirítjuk, majdfelöntjük a halalaplével, a citromlével, és gyöngyözésig főzzük.
- Ezalatt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és hozzákeverjük a mártáshoz.
- Miután összemelegítettük, visszatesszük a halszeleteket a serpenyőbe, és 5-10 perc alatt puhára pároljuk.
- Rizzsel tálaljuk, a szószt a halacskákra öntve, erre aprított petrezselymet szórva.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7837
- Feltöltés dátuma: 2013. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Ezt a finomságot T. főzte nekem nemrég meglepetésből. A recept egy általa még nagyon régen lefénymásolt szakácskönyvből van, amiből többször főztünk már, de ezt most először. Isteni a szósz, nagyon selymes és pikáns.