r
Nosalty Logó

Halfilé vajmártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Halfilé vajmártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A halfiléhez és a vajmártáshoz

A halalapléhez

Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A halfiléhez és a vajmártáshoz

A halalapléhez

Összesen 1318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A halfiléhez és a vajmártáshoz

A halalapléhez

Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    3239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1217 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 1318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A halfiléhez és a vajmártáshoz

A halalapléhez

Elkészítés

A halfiléhez és a vajmártáshoz

  1. A halszeleteket besózzuk.
  2. A lisztbe belekeverjük az őrölt borsot, majd a halszeleteket belehempergetjük, hogy mindenhol fedje.
  3. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és amikor már aranybarna színű, beletesszük a halfilét. Közepes lángon mindkét oldalát pár percig sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük őket.
  4. Elkészítjük a hal alaplét.
  5. A serpenyőben maradt vajba beleszórjuk a maradék lisztet és megpirítjuk, majdfelöntjük a halalaplével, a citromlével, és gyöngyözésig főzzük.
  6. Ezalatt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és hozzákeverjük a mártáshoz.
  7. Miután összemelegítettük, visszatesszük a halszeleteket a serpenyőbe, és 5-10 perc alatt puhára pároljuk.
  8. Rizzsel tálaljuk, a szószt a halacskákra öntve, erre aprított petrezselymet szórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7820
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halfilé vajmártásban
Zsófi.M 39 recept

Ezt a finomságot T. főzte nekem nemrég meglepetésből. A recept egy általa még nagyon régen lefénymásolt szakácskönyvből van, amiből többször főztünk már, de ezt most először. Isteni a szósz, nagyon selymes és pikáns.

Hozzávalók

A halfiléhez és a vajmártáshoz

A halalapléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...