Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g hal144 kcal
-
250g ponty191 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
213g vöröshagyma77 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
33 kcal
Összesen
691
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g hal576 kcal
-
1000g ponty762 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
30g halászlékocka132 kcal
Összesen
2761
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.7g hal17 kcal
-
29.7g ponty23 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
25.3g vöröshagyma9 kcal
-
11.9g burgonya7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g halászlékocka4 kcal
Összesen
82
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2201.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 463.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 1668 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
691
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 246 g
Zsír
-
Összesen 139.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8805.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 482 mg
-
Foszfor 3905 mg
-
Nátrium 3535 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1853.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 6672 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
2761
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 dl napraforgó olaj
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
4 db burgonya
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db halászlékocka
Elkészítés
- A halat megtisztítjuk.
- A hagymát apróra kockázzuk, mint a pörköltnél, a burgonyát is felkockázzuk.
- Az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és egy kicsit pirítjuk.
- Belerakjuk a halat (csak a passzírozásnak valót), és kicsit pároljuk, pirítjuk.
- Majd félrehúzzuk a tűzről, és fűszerezzük (só, bors, pirospaprika). Felöntjük vízzel, kicsivel többet, mint hogy ellepje, és felforraljuk. Addig főzzük, míg szét nem fő, ugyanis át kell majd passzírozni.
- Mikor puhára főtt, akkor elzárjuk a gázt, és átpasszírozzuk. (Passzírozás előtt én egy burgonyanyomóval össze szoktam törni a halat.) Ezután fogunk egy szűrőt (én levesszűrőt használtam), és ebbe szedjük kis adagokban az összetört halat, majd egy kanál segítségével amennyire csak tudjuk, átpasszírozzuk. Így szálkamentes lesz, és jó sűrűségű levest kapunk. Passzírozás közben, mindig adagoljuk egy kis levet a szűrőben levő halhoz, könnyebben megy a passzírozás (ha van paradicsompasszírozó azzal egyszerűbben lehet passzírozni).
- Mikor készen vagyunk, akkor a levet visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
- Mikor forr, hozzáadjuk a halászlékockákat, majd szétfőzzük. Ezután megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
- Miután elég ízletes a levesünk, beletesszük a pontyszeleteket, és kb. 10 percig főzzük. Nem kell tovább, mert szétfő a hal. Nem szabad kavarni sem már ilyenkor, vagy csak nagyon óvatosan, nehogy széttörjük a halszeleteket. Mikor megfőtt elzárjuk a gázt, és friss kenyérrel kínáljuk.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 38566
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Szilveszter jött, gondoltam halat készítek, babona ide-vagy-oda.:) Így lett halászlé, természetesen csakis Apukám receptje alapján.