r
Nosalty Logó

Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2201.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1668 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8805.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    3905 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1853.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    6672 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megtisztítjuk.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, mint a pörköltnél, a burgonyát is felkockázzuk.
  3. Az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és egy kicsit pirítjuk.
  5. Belerakjuk a halat (csak a passzírozásnak valót), és kicsit pároljuk, pirítjuk.
  6. Majd félrehúzzuk a tűzről, és fűszerezzük (só, bors, pirospaprika). Felöntjük vízzel, kicsivel többet, mint hogy ellepje, és felforraljuk. Addig főzzük, míg szét nem fő, ugyanis át kell majd passzírozni.
  7. Mikor puhára főtt, akkor elzárjuk a gázt, és átpasszírozzuk. (Passzírozás előtt én egy burgonyanyomóval össze szoktam törni a halat.) Ezután fogunk egy szűrőt (én levesszűrőt használtam), és ebbe szedjük kis adagokban az összetört halat, majd egy kanál segítségével amennyire csak tudjuk, átpasszírozzuk. Így szálkamentes lesz, és jó sűrűségű levest kapunk. Passzírozás közben, mindig adagoljuk egy kis levet a szűrőben levő halhoz, könnyebben megy a passzírozás (ha van paradicsompasszírozó azzal egyszerűbben lehet passzírozni).
  8. Mikor készen vagyunk, akkor a levet visszatesszük a tűzre, és felforraljuk.
  9. Mikor forr, hozzáadjuk a halászlékockákat, majd szétfőzzük. Ezután megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  10. Miután elég ízletes a levesünk, beletesszük a pontyszeleteket, és kb. 10 percig főzzük. Nem kell tovább, mert szétfő a hal. Nem szabad kavarni sem már ilyenkor, vagy csak nagyon óvatosan, nehogy széttörjük a halszeleteket. Mikor megfőtt elzárjuk a gázt, és friss kenyérrel kínáljuk.
  11. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 38566
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halászlé Gy.Zsuzsi konyhájából
Gy.Zsuzsi 31 recept

Szilveszter jött, gondoltam halat készítek, babona ide-vagy-oda.:) Így lett halászlé, természetesen csakis Apukám receptje alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...