r
Nosalty Logó

Hal Monte Carlo módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lepényleső
Hal Monte Carlo módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 641 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4287 micro
Összesen 1921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat a mélyhűtőből elővesszük, picit befűszerezzük sóval és borssal.
  2. A brokkolit rózsaira szedjük. (Ebben elég türelmetlen vagyok, mindig túl nagyok maradnak, de azért így is jó lesz.)
  3. A sütőt bekapcsoljuk. Egy sütőtálba, melynek pereme is van sütőpapírt helyezünk, félrerakjuk.
  4. A halat és a brokkolit megpároljuk. (Erre segítségem a pároló, amely egy ütemben elvégzi ezt a munkát 15-20 perc alatt. A lényeg természetesen, hogy a halacskánk ne hulljon atomjaira, de a brokkoli azért lehet már teljesen puha.)
  5. Eközben készítünk egy besamell mártást. Vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, kb. puding sűrűségű legyen. Kicsi só kerüljön bele.
  6. A sütő már forró. A kibélelt sütőtálba egymás mellé rakjuk a halszeleteket, amelyekre ráhalmozunk párolt brokkolit, egy szelet sonkát és lezárjuk a halmot besamell mártással.
  7. Mehet a sütőbe, amíg picit megszilárdul és megpirul a mártás teteje. Lehet rá sajtot is reszelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9734
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Fehérbor, pl. olaszrizling.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal Monte Carlo módra
Lepényleső 9 recept

Még a reformkonyha, egészséges táplálkozás korszakának hajnalán megjelent egy klassz könyv, a Testépítés a konyhában. Szinte minden egyes lapja kincs, sok receptjét elkészítettem már, egészségesek és ízletesek mind, innen származik ez a főétel is. Amikor egy sporteseményen megvettem, néztem csak nagyokat az akkor még szokatlan alapanyagokon (értsd: kukoricadara, zabpehely, brokkoli), de ma már teljesen hétköznapiak ezek a hozzávalók.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...