adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirke felsőcomb235 kcal
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g só0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
0 kcal
-
31g hajdina107 kcal
-
250g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
394
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirke felsőcomb939 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0 kcal
-
125g hajdina429 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
1576
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
25.7g csirke felsőcomb48 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.1g paradicsom1 kcal
-
5.1g tv-paprika1 kcal
-
0 kcal
-
6.4g hajdina22 kcal
-
51.5g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 1262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 384.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
394
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6847.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1165 mg
-
Nátrium 5047 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1538.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
1576
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 132 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, s megdinszteljük az étolajon. Rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd megkeverjük, s belerakjuk az apróra összekockázott csirkecombokat. Rászórjuk a sót, s kevergetjük, hogy kicsit megpiruljon, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel. 4 felé vágjuk a paradicsomot, paprikát, és azokat is belerakjuk. Néha megkevergetjük. Kb. fél óra alatt elkészül.
- A maradék csirkecomb csontját lefagyasztjuk, s jó lesz húslevesbe vagy zöldborsólevesbe.
- Amíg fő a pörkölt, az 1 liter vizet felforraljuk, belerakjuk a teáskanál sót, s 1 tasak hajdinát a leírás szerint megfőzünk benne.
- Ha megfőtt a hajdina, s lecsepegtettük, akkor levágjuk a zacskó tetejét, s rászórjuk a kész pörköltre, s kb. még 5 percig főzzük.
- Jól átkeverjük, s el is készült a hajdinás húsunk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 4308
- Feltöltés dátuma: 2019. július 17.
Ajánló
Hajdinás húshoz savanyúságot szoktunk enni. Akár uborkasalátát, vagy vegyes savanyúságot, esetleg savanyú uborkát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Hasonló, mint a tarhonyás hús, csak sokkal egészségesebb.