Hájas süti Anett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g sertésháj406 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
31g víz0 kcal
-
63g lekvár/ dzsem174 kcal
Összesen
919
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
400g sertésháj3248 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
250g víz0 kcal
-
500g lekvár/ dzsem1390 kcal
Összesen
7350
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
20.7g sertésháj168 kcal
-
36.2g finomliszt132 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
12.9g víz0 kcal
-
25.8g lekvár/ dzsem72 kcal
Összesen
380
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 802.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 564 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
919
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 375 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 173 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6423.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1112 mg
-
Nátrium 4514 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 886 g
-
Cukor 251 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 565.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 532 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
7350
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek só
Elkészítés
- A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk.
- 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk, míg hólyagos nem lesz. Kinyújtjuk, majd középre rakjuk kinyújtva a lisztes hájat fentről lefelé, alulról lefelé, és oldalról befelé hajtjuk össze.
- Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük. Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihentetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. A tésztára teáskanálnyi szilvalekvárt helyezünk, és a tészta másik oldalát ráhajtjuk.
- Forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kihűltek, meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 17361
- Feltöltés dátuma: 2014. január 13.
Ajánló
A leveles szerkezet azáltal alakul ki, hogy a vékonyra nyújtott hideg tésztarétegek között elhelyezkedő zsír a sütés alatt megolvad, és megakadályozza a tésztarétegek összetapa­dását. Eközben a tészta és a zsír víztartalma gőzzé alakul, és szétfeszítve fellazítja a tész­tarétegeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A disznóvágásról kapott hájasból finom süteményt készítek mindig.