Hajában sült burgonya juhtúrós öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Finci
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
burgonya
öntet
-
25g juhtúró71 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g snidling0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
243
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
burgonya
öntet
-
100g juhtúró283 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
6g snidling2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
971
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
243
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 435.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
971
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 83.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
burgonya
- A burgonyát alaposan megmossuk, majd olívaolajjal megkenjük, és egyenként alufóliába csomagoljuk őket. A burgonya méretétől függően addig sütjük, amíg puha nem lesz.
- Amíg sül a burgonya, elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a juhtúrót, tejfölt, borsot, finomra vágott snidlinget és a fokhagymaport. Hűtőben pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1303
- Feltöltés dátuma: 2015. február 02.
Ajánló
Sültekhez, grill ételekhez, húsokhoz ajánlom. Szerintem így juhtúróval megbolondítva magában is isteni. A burgonyát mindig melegen, az öntetet mindig hidegen adjuk hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Finci
14 recept
A Remízben szerettem meg, valahol láttam ismét egy étlapon, és újra fellobbant a láng. Általában juhtúró nélkül készítik, frissensültek, grill ételek mellé.