r
Nosalty Logó

Hagyományos pásztorhús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Hagyományos pásztorhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8489.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    5188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát egy nagy, zománcozott lábosban kiolvasztjuk, kiemeljük őket, és félretesszük. Zsírján pörköltlevet készítünk. Ha kevés hozzá a szalonnáé, sertészsírral pótoljuk. A finomra vágott hagymát megdinszteljük, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a kockázott marhahúst, fűszerezzük, és zsírjára pirítjuk. Ha elkészült, belekeverjük a reszelt fokhagymát.
  2. A burgonyát kockákra vágjuk, a tarhonyát zsiradék nélkül megpirítjuk, a paprikát és a paradicsomot felaprítjuk.
  3. A burgonyát, tarhonyát és a zöldségeket a pörkölthöz adjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a készülő ételünket. Ha van csontlevünk, azt használjuk a víz helyett. Az ételt felforraljuk, és előmelegített sütőben, néha megkeverve készre sütjük. Ha szükséges, ízesíthetjük sóval.
  4. Paprika- és paradicsomszeletekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28259
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 12.

Ajánló

Csemege- vagy kovászos uborka, vörösbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos pásztorhús
NapsütötteVidékünkön 174 recept

Turós Emil receptje. A magyaros ételek kedvelői nem csalódnak majd benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...