r
Nosalty Logó

Hagyományos isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos isler
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 6183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Az islerhez

Összesen 475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    337.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    896 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3186.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    743 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cukor
    401 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 6183 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 475 kcal

Hozzávalók

Az islerhez

Elkészítés

Az islerhez

  1. A tésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darált diót, a sót és a porcukrot. Kockázzuk bele a hideg vajat (vagy le is reszelhetjük). Gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle egy lapos cipót, és csomagoljuk be folpackba. Hűtőben pihentessük 30-40 percet (de akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk).
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Addig a tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk kicsit állni szobahőmérsékleten.
  3. Lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 8-10 centis kör alakú formával kiszúrjuk. Kb. 30-40 darab jön ki.
  4. A linzerköröket tegyük sütőpapíros tepsire, és 12-15 perc alatt világos színűre sütjük. Világos színűnek kell maradnia, így lesz szép a végeredmény. Mialatt kihűl, még úgyis „tovább sül", úgyhogy nem lesz semmiképp sem nyers.
  5. Miután teljesen kihűltek, az aljakra nyomunk egy púpozott evőkanál lekvárt (habzsákból a leggyorsabb és legegyszerűbb). Majd egy sima koronggal illesszük össze a lekváros aljakkal.
  6. Tegyük őket a hűtőbe állni, addig elkészítjük a csokoládémázat. A csokoládét, vízgőz felett olvasszuk fel, és csorgassunk bele egy kevés étolajat, ezzel tudjuk picit hígítani.
  7. Helyezzük a korongokat rácsra és az egészet pedig egy sütőpapíros tepsire (ezen gyűjtsük majd a feleslegesen lecsorgó csokoládét, amit újra tudunk használni). Öntsük nyakon őket egyesével az olvasztott csokoládéval, majd spatulával egyengessük el és húzzuk le róluk a felesleget. Tegyünk a közepükre 1-1 szem diót, vagy húzzunk rá csokival csíkokat.
  8. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy megdermedjen rajta a csokoládé, és kellően összepuhuljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 497
  • Tegnapi nézettség: 439
  • 7 napos nézettség: 2902
  • Össznézettség: 214992
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Hagyományos isler
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nem telhet el ünnep isler nélkül, ez a két dolog annyira egybetartozik, mint az omlós aprósütemény két oldala. Készítsük valamilyen piros lekvárral, ez a klasszikus isler egyik ismertetőjele. A darált dióval gazdagított linzertészta, a lekvár és a roppanós csoki hármasa örök kombináció, ami szebbé tesz minden karácsonyt, születésnapot vagy esküvőt.

Hozzávalók

Az islerhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...