r
Nosalty Logó

Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    193.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6185.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    2832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 2790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, megfőzzük.
  2. Amíg fő a krumpli, felkarikázzuk a kolbászt és a hagymát.
  3. Ha puhára főtt a krumpli, kiszedjük a vízből, helyére betesszük főni a tojásokat.
  4. Az újabb fővési idő alatt elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt, a préselt fokhagymát, a borsot. Megkóstoljuk, ízlik-e.
  5. Ha keményre főtt a tojás, kivesszük, megpucoljuk, felkarikázzuk.
  6. Kivajazzuk a tepsit/jénait.
  7. Beleteszünk egy réteg krumplit, sózzuk a szánk íze szerint, majd a hagymákat és a kolbászkarikákat.
  8. Szétkenjük az öntetet (egyenletesen).
  9. Rászórjuk a tojásokat, majd a maradék krumplit, enyhén ismét meghintjük sóval.
  10. Végül nagyon vékonyan megkenjük tejföllel, és ráreszelünk sajtot.
  11. Betesszük sülni. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 31840
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Receptemet ajánlom a hagymás-krumplis ételek kedvelőinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...