Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
930
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2790
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 64.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2061.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 410.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
930
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 193.2 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6185.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 1352 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1587 mg
-
Nátrium 2832 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1230.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1327 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 948 micro
Összesen
2790
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, megfőzzük.
- Amíg fő a krumpli, felkarikázzuk a kolbászt és a hagymát.
- Ha puhára főtt a krumpli, kiszedjük a vízből, helyére betesszük főni a tojásokat.
- Az újabb fővési idő alatt elkészítjük az öntetet. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt, a préselt fokhagymát, a borsot. Megkóstoljuk, ízlik-e.
- Ha keményre főtt a tojás, kivesszük, megpucoljuk, felkarikázzuk.
- Kivajazzuk a tepsit/jénait.
- Beleteszünk egy réteg krumplit, sózzuk a szánk íze szerint, majd a hagymákat és a kolbászkarikákat.
- Szétkenjük az öntetet (egyenletesen).
- Rászórjuk a tojásokat, majd a maradék krumplit, enyhén ismét meghintjük sóval.
- Végül nagyon vékonyan megkenjük tejföllel, és ráreszelünk sajtot.
- Betesszük sülni. Tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 31840
- Feltöltés dátuma: 2012. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Receptemet ajánlom a hagymás-krumplis ételek kedvelőinek.