r
Nosalty Logó

Hagymás-túrós rétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szisziszilvi
Hagymás-túrós rétes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

862
Kalória
32.5g
Fehérje
74.9g
Szénhidrátok
46.6g
Zsír
211.8g
Víz
186.4g
Koleszterin
2.5g
Rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 5160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.2 g

Zsír

  • Összesen
    279.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7042 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1423 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1270.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    596 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 5160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. Készítsük el a töltelék alapot, azaz mossuk meg, aprítsuk föl a hagymát, és keverjük össze a többi hozzávalóval.
  2. Keverjünk össze egy nagy tejfölt némi olajjal (mondjuk fél-egy decivel).
  3. Terítsük ki 4 réteslapot egy nedves konyharuhára. A lapok között kenjük meg a tejfölös-olajos trutyival. (Esetleg ide is lehet valami fűszert szórni.) Nem kell nagyon sokat tenni rá, de azért legyen rajta.
  4. A töltelék negyedét oszlassuk el a nyitott réteslapokon egy hurkában, szórjuk meg valami fűszerrel, és a konyharuha segítségével göngyöljük össze. (Egy-egy fordítás előtt érdemes még egy kicsit kenni rá a tejfölös masszából, hogy a rétegek összeragadjanak.)
  5. Kivajazott tepsibe vele.
  6. Töltsük meg a többi réteslapot hasonlóan, és mehetnek ők is az első mellé a tepsibe.
  7. Kenjük meg a tetejüket tojással.
  8. Sütés közepes hőfokon, amíg szép aranysárga nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Fűszernek a legfinomabb a fekete hagymamag, ezt valamikor még Londonban vettük, azóta ott sem kapható, ahol akkor vettük. A kerti katicavirág magjáról van szó, aki talál ilyet itthon, azonnal riasszon engem is! Ha más fűszer, akkor ételízesítő, bors, akármi - nem tudom, ki mit szeret. Natúran is jó, de fűszerrel finomabb. Először medvehagymával készült, újhagymával is finom, de szerintem a medvehagyma jobb volt. Hűtőben egy hétig eláll, de nyilván frissen a legjobb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!