r
Nosalty Logó

Hagymás tönkölycipócskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Hagymás tönkölycipócskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8586.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    4735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot, félretesszük.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, a fűszereket, hozzáadjuk a szezámmagot és lenmagot, az olívaolajat, belemorzsoljuk az élesztőt, rátesszük a langyosra hűlt hagymát, majd a vizet fokozatosan adagolva elkezdjük gyúrni/dagasztani a tésztát. Ez kb. 10-15 perc. Masszív, sűrű, rugalmas tésztát kapunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezünktől.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 40-45 perc).
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát deszkára borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből kis cipót formázunk, majd a deszkán letakarva hagyjuk még kelni 15-20 percet.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a cipókat. Megkenjük a tetejüket langyos tejjel és megszórjuk a magvakkal.
  7. Pirosra sütjük. Azért közben figyeljük, nehogy túlsüljenek.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4042
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy süteménykönyv... Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam egyszer karácsonyra ezt a csodás könyvet. Régóta meg akartam sütni belőle ezeket a cipókat, de valahogy sosem jutottam odáig. Most viszont elég nagy a motiváció, mivel hatalmas a hó felénk, farkasordító hideg van, így a boltig nem lehet kijutni. Muszáj, hogy itthon süssön az ember lánya valamit. Egy kicsit módosítottam a recepten, de az arányok maradtak. A végeredmény kívül ropogós, belül puha. Olyan az állaga, mint a régi, hagyományos kovászos kenyérnek. A hagyma és a köménymag nem csak nagyon jó ízt ad neki, de sütés közben a konyhát is fantasztikus illat lengi be. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...