r
Nosalty Logó

Hagymás tönkölycipócskák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Hagymás tönkölycipócskák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

593
Kalória
21.1g
Fehérje
96.4g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
101.4g
Víz
15.1g
Koleszterin
16.3g
Rost
12.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    101.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 593 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8586.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    855 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    4735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    405.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot, félretesszük.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, a fűszereket, hozzáadjuk a szezámmagot és lenmagot, az olívaolajat, belemorzsoljuk az élesztőt, rátesszük a langyosra hűlt hagymát, majd a vizet fokozatosan adagolva elkezdjük gyúrni/dagasztani a tésztát. Ez kb. 10-15 perc. Masszív, sűrű, rugalmas tésztát kapunk. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kezünktől.
  3. Tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 40-45 perc).
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát deszkára borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből kis cipót formázunk, majd a deszkán letakarva hagyjuk még kelni 15-20 percet.
  6. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a cipókat. Megkenjük a tetejüket langyos tejjel és megszórjuk a magvakkal.
  7. Pirosra sütjük. Azért közben figyeljük, nehogy túlsüljenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2

Nagy süteménykönyv... Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam egyszer karácsonyra ezt a csodás könyvet. Régóta meg akartam sütni belőle ezeket a cipókat, de valahogy sosem jutottam odáig. Most viszont elég nagy a motiváció, mivel hatalmas a hó felénk, farkasordító hideg van, így a boltig nem lehet kijutni. Muszáj, hogy itthon süssön az ember lánya valamit. Egy kicsit módosítottam a recepten, de az arányok maradtak. A végeredmény kívül ropogós, belül puha. Olyan az állaga, mint a régi, hagyományos kovászos kenyérnek. A hagyma és a köménymag nem csak nagyon jó ízt ad neki, de sütés közben a konyhát is fantasztikus illat lengi be. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!