Hagymás sertésszelet gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
körethez
-
150g burgonya87 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
húshoz
-
125g sertés rövidkaraj208 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
106g napraforgó olaj235 kcal
Összesen
1006
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
körethez
-
600g burgonya347 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
húshoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
4016
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
körethez
-
26.4g burgonya15 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0g só0 kcal
húshoz
-
36 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
4.4g zsemlemorzsa17 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.2g trappista sajt8 kcal
-
18.7g napraforgó olaj41 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1207 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1006
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.2 g
Zsír
-
Összesen 259.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4827.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 2045 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1082.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 155 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 365 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
4016
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
körethez
-
60 dkg burgonya
-
3 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
húshoz
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 ek tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
körethez
- A húst vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózva félretesszük a hűtőbe. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd szintén nagy kockákra feldaraboljuk.
- Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beletesszük a burgonya- és a hagymakockákat. Összeforgatjuk a három evőkanál olajjal, és sózzuk. Ezután letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük a burgonyát, hogy egy kis színt kapjon.
húshoz
- Amíg a hagymás krumpli sül a sütőben, a húst bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, és jól lecsepegtetjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
- A sütőből kivesszük a tepsit, a hagymás krumplira fektetjük a szelet rántott húsokat. A szeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
- A tepsit visszatesszük a sütőbe annyi időre csak, hogy a sajt ráolvadjon, és kis színt kapjon. Tányérokra merjük a hagymás burgonyát, és mellé tesszük a húst. Langyosan kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4801
- Feltöltés dátuma: 2017. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Hétvégén a családdal Nyugat-Magyarország gyönyörű városait látogattuk végig egy sportverseny alkalmával. Az étteremben ezt a nagyszerű fogást rendeltük, amit cserépedényben szolgáltak fel. Haza érve én is elkészítettem (beáldozva a rántott húst), kisfiam segítségével. Ízletes, laktató étel!