r
Nosalty Logó

Hagymás sertésszelet gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hagymás sertésszelet gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 1006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 4016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

körethez

húshoz

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4827.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1082.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

körethez

húshoz

Elkészítés

körethez

  1. A húst vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk, és besózva félretesszük a hűtőbe. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd szintén nagy kockákra feldaraboljuk.
  2. Egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba beletesszük a burgonya- és a hagymakockákat. Összeforgatjuk a három evőkanál olajjal, és sózzuk. Ezután letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20 perc után levesszük a fóliát, és tovább sütjük a burgonyát, hogy egy kis színt kapjon.

húshoz

  1. Amíg a hagymás krumpli sül a sütőben, a húst bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor kész, papírtörlőre tesszük, és jól lecsepegtetjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. A sütőből kivesszük a tepsit, a hagymás krumplira fektetjük a szelet rántott húsokat. A szeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel, és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  3. A tepsit visszatesszük a sütőbe annyi időre csak, hogy a sajt ráolvadjon, és kis színt kapjon. Tányérokra merjük a hagymás burgonyát, és mellé tesszük a húst. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4801
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás sertésszelet gazdagon
Lizinka_ 604 recept

Hétvégén a családdal Nyugat-Magyarország gyönyörű városait látogattuk végig egy sportverseny alkalmával. Az étteremben ezt a nagyszerű fogást rendeltük, amit cserépedényben szolgáltak fel. Haza érve én is elkészítettem (beáldozva a rántott húst), kisfiam segítségével. Ízletes, laktató étel!

Hozzávalók

körethez

húshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...