Hagymás jégsaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
140
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
419
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 190.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1946 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
140
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 571.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 494 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 5839 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1642 micro
Összesen
419
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citromlevet és az olajat összekeverjük egy-két evőkanál vízzel, sóval és a borssal.
- A snidlinget apróra vágjuk, a fokhagymát pépesre zúzzuk, és szintén hozzákeverrjük a fentiekhez, így kész is az öntet.
- Az öntetet hűtöbe tesszük.
- A salátát megmossuk, majd csíkokra tépkedjük.
- Az öntetet csat tálaláskor öntjük a salátára, különben az összeesik.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 14404
- Feltöltés dátuma: 2012. július 08.
Ajánló
Szójából (vagy pl. burgonyából) készített fasírt vagy szójavirsli mellé ajánlom köretként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A profilomban is olvasható, hogy húsimádó vagyok, és nem igazán kedvelem a zöldségeket. Küldetésem, hogy a húsfogyasztásomat minimálisra csökkentsem, és a lehető legtöbb zöldséget megszeressem. A szójafasírt és társai amolyan placebóként szolgálnak.