adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g sertéscomb273 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
0 kcal
-
9g disznózsír81 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g víz0 kcal
Összesen
771
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
750g sertéscomb1365 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
255g bacon1002 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
8g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3857
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
35.5g sertéscomb65 kcal
-
40.3g vöröshagyma15 kcal
-
12.1g bacon47 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
36 kcal
-
0 kcal
-
2.1g disznózsír19 kcal
-
0.4g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.7g víz0 kcal
Összesen
183
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
771
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.4 g
Zsír
-
Összesen 305.3 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5606.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 2292 mg
-
Nátrium 2500 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1432.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 717 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
3857
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
-
5 nagy db vöröshagyma
-
15 szelet bacon
-
6 gerezd fokhagyma
-
0.3 kávéskanál bors
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál magyaros fűszerkeverék
-
3 ek disznózsír
-
1.5 ek paprikakrém
-
0.5 kávéskanál csípős paprikakrém
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
1 dl víz
Elkészítés
- Pácolás. A húst kiklopfoljuk, nem sózzuk. Az olajba belekeverjük a magyaros fűszerkeveréket. A fokhagymát (lereszelve), a borsot. Plusz teszünk még bele 1,5 evőkanál darált édes paprikát, 1/2 kávéskanál erős Pistát, 1 kávéskanál delikátot. Bedörzsöljük a húst, egymásra fektetjük, 1 napra hűtőben érleljük.
- Egy tepsibe fektetjük szorosan a szeleteket, a pácolásra használt edényt 1 deciliter vízzel kiöblítjük, ezt is ráöntjük a húsokra. A zsírt kis kupacokban elhelyezzük a szeleteken. A felkarikázott hagymát egyenletesen elterítjük, majd a tetejét betakarjuk bacon szeletekkel.
- Letakarjuk fóliával, és egy órát sütjük, pároljuk.
- Levesszük a fóliát, és megpirítjuk a bacont a tetején, és kész.
- Tálaljuk. Krumplipürét adunk mellé.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x27x5
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 23808
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sertéscombot nem "finnyázzák" a kölkök....