r
Nosalty Logó

Hagymás-gombás párolt marha

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás-gombás párolt marha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1498 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.2 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1498 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vastagra felszeletelt hús szeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük.
  2. Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és még egy percig főzzük.
  3. Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hús szeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal és 3 ek worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.)
  4. Ezt követően fedő alatt kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
  5. Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5523
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közel harminc éve főzők minden nap naponta többször is. Ez egy gyors számolás szerint közel 30-35.000 elkészített ételt jelent. Ezért is volt nagy elismerés, amikor az ebéd végeztével férjem ezt az ételt hihetetlenül kifinomult ízvilága miatt a Top5 ételek közé sorolta, és azt kell, mondjam, teljes joggal. Ennek a receptnek az elkészítésével egy Michelin-csillagos éttermet varázsolunk a konyhánkba. Mindenkinek ajánlom! Tipp: ha elkészült az ételünk, a hús szeleteket tálaljuk ki egy nagy tálba, tetejére tegyünk pár gomba szeletet (kb. a felét, mint amennyivel főztük), és a maradékot a hagymával és az alaplével egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ezzel az így már sűrűbb szafttal öntsük le a hús szeleteket, és a tetejét hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...