Hagymás-gombás párolt marha
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
175g marhalábszár224 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
175g marha alaplé0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
6 kcal
-
42g csiperkegomba9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
53 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
700g marhalábszár896 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
700g marha alaplé0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
23 kcal
-
168g csiperkegomba36 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
34.2g marhalábszár44 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
34.2g marha alaplé0 kcal
-
4.9g vörösbor4 kcal
-
1.5g worcestershire-szósz1 kcal
-
8.2g csiperkegomba2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 250.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.4 g
Zsír
-
Összesen 51.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3226.2 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1713 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1003.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
7 dl marha alaplé
-
1 dl vörösbor
-
3 ek worcestershire-szósz
-
4 nagy db csiperkegomba
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek cukor
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A vastagra felszeletelt hús szeleteket besózzuk, majd liszttel meghintjük.
- Ezt követően kevés olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, majd 3 evőkanál cukorral 5-10 perc alatt gyakori keverés mellett karamellizáljuk, a legvégén hozzáadjuk a felszeletelt fokhagyma gerezdeket, és még egy percig főzzük.
- Következő lépésként felöntjük a marhahúslével, beletesszük a hús szeleteket és a gombát, majd fűszerezzük sóval, borssal és 3 ek worcestershire szósszal. (Eddig volt tennivalónk.)
- Ezt követően fedő alatt kis lángon 2-3 óra alatt puhára pároljuk. Apróra vágott, friss petrezselyemmel tálaljuk.
- Tipp: az alapléhez hozzáadhatunk még 1 dl vörösbort.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5523
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Közel harminc éve főzők minden nap naponta többször is. Ez egy gyors számolás szerint közel 30-35.000 elkészített ételt jelent. Ezért is volt nagy elismerés, amikor az ebéd végeztével férjem ezt az ételt hihetetlenül kifinomult ízvilága miatt a Top5 ételek közé sorolta, és azt kell, mondjam, teljes joggal. Ennek a receptnek az elkészítésével egy Michelin-csillagos éttermet varázsolunk a konyhánkba. Mindenkinek ajánlom! Tipp: ha elkészült az ételünk, a hús szeleteket tálaljuk ki egy nagy tálba, tetejére tegyünk pár gomba szeletet (kb. a felét, mint amennyivel főztük), és a maradékot a hagymával és az alaplével egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ezzel az így már sűrűbb szafttal öntsük le a hús szeleteket, és a tetejét hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.