r
Nosalty Logó

Hagymás bagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dave
Hagymás bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 523 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6208.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    4320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 4187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, és hozzáadjuk a sót.
  2. A vizet kissé meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A liszhez adjuk az élesztős vizet és az olívaolajat, és összedagasztjuk (géppel vagy kézzel).
  4. Ezután letakarjuk, és langyos helyen állni hagyjuk kb 1 órát.
  5. Közben a finomra aprított hagymát kevés olajon megdinszteljük.
  6. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, beledolgozzuk a hagymát és kevés őrölt borsot.
  7. Négy darabra vágjuk, és mindegyikből hosszú rudat formálunk, majd a tetejét ferdén bevagdossuk.
  8. Tepsire téve 10 percet kelesztjük, majd vizes ecsettel megkenjük.
  9. 180°C-ra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11872
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 31.

Ajánló

A másik kedvenc változatom, a fokhagymás. Ehhez több gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átpasszírozok, és kevés olívaolajon éppen csak megpirítom, majd ezt dolgozom bele a megkelt tésztába. De bármit hozzá lehet adni, bátran lehet kísérletezni (én még a zöldfűszer keverékeset is igen kedvelem).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi kedvenc lett. Friss, és mindig más ízesítéssel készítem (és persze tartósítószert nem tartalmaz). Könnyen, elég nagy adagot lehet elkészíteni belőle, kimondottan gazdaságos.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...