r
Nosalty Logó

Hagymás babpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás babpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1626.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 788 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6505.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1141 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    127 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3213 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 3150 kcal
  • 14% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    257 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát hosszában kettébe vágjuk, lapos oldalára fektetjük, és vékony szeletekre vágjuk. Félkör alakú csíkokat kapunk. Ezt olajon megfonnyasztjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük a pirospaprikával. Ezután visszatesszük a tűzre, és rögtön ráöntjük a babkonzerv teljes tartalmát (a levét is) és a 2 dl vizet.
  3. Beleteszük a leveskockát, borsot, babérlevelet, erőspistát, szalonnabőrt (ha van). Fedő alatt felforraljuk, majd kicsire vesszük a tűzet, és 10 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
  4. Levesszük a fedőt, és még 10 percig fedő nélkül elfőzzük a felesleges vizet.
  5. Elzárjuk a tüzet, és beletesszük a ketchup-ot. Megkóstoljuk, és sózzuk, ha kell.
  6. Kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 31483
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 30.

Ajánló

Fehérkenyér és sima víz illik hozzá! A végén pedig fel lehet hajtani egy kupica digestiv-et, azaz emésztéskönnyítőt pl. gyomorkeserű (unicum, hubertusz) vagy pálinka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piedone hagymás bab változata magyarosan! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...