r
Nosalty Logó

Hadi dobos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hevike
Hadi dobos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4640.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1209.3 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2688 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 8401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból egy kevés tejjel közepesen kemény tésztát gyúrunk, 4-5 cipóra osztjuk.
  2. Egyesével vékonyra nyújtjuk, és a tepsi hátulján (vagy tepsibe sütőpapíron) világosra sütjük.
  3. A krémhez a tejet a cukorral felforraljuk.
  4. A lisztet csomómentesre kikeverjük a feketekávéval, majd a forrásban levő tejhez öntjük, és sűrű krémet főzünk.
  5. A forró krémbe belekeverjük a margarint és a vaníliás cukrot.
  6. Amikor a krém kihűlt, turmix segítségével alaposan átkeverjük, hogy könnyű, habos legyen.
  7. A lapokat ezzel a krémmel megtöltjük, a legfelső lap tetejét porcukorral megszórjuk, másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15563
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

Fogyasztás előtt 1-2 nappal előbb készítsük el, hogy legyen ideje puhulni, és az ízek jobban összeérnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi "régi nagymamás recept". A sütemény történetét a szüleimtől tudom. A 40-es 50-es években, mikor nagy volt a szegénység, akkor sütötte nagymamám sokszor ez a süteményt, mert kiadós volt és olcsó. Nem kellett sok hozzávaló, és a lapokat napokkal előbb is meg lehetett sütni. Nálunk a családba Horthy vagy Hadi dobos néven ismeri mindenki ezt a sütit. Bármilyen ünnep van, ezt mi biztosan elkészítjük. Persze idővel egy pár dolgot változtattunk, pl: vaj helyett margarin vagy cikória kávé helyett főzött feketekávé van a krémben.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...