r
Nosalty Logó

Habszelet maradék tojásfehérjéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Habszelet maradék tojásfehérjéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1498.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az édesítőszerrel és a vaníliás cukorral (Kapni már fruktózzal vagy xilittel készültet is.)
  2. Óvatosan belekeverjük a citrom lereszelt héját, a darált diót és a lisztet, a lágy vajat.
  3. Végül belekeverjük a mazsolát. Tehetünk bele apróra tört csokoládét, durvára vágott diót, mogyorót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, kandírozott narancsot.
  4. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába, mély, keskeny formába öntjük.
  5. 130-150 fokra előmelegítjük a sütőt, 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha már pirul a teteje, megreped.
  6. A sütőedényben hagyjuk kihűlni, és csak hidegen szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 9404
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 27.

Ajánló

Jellegzetesen csúnya, de nagyon finom sütemény. Állítólag eláll sokáig, nálunk ezt nem lehetett kipróbálni, mindig hamar elfogy. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habszelet maradék tojásfehérjéből
8zsuzsa8 210 recept

Karácsonyi sütés-főzésnél mindig sok tojásfehérje marad. Ennek hasznosítására létezik a habszelet. Az alapot a tojásfehérje felvert habja és a darált dió (mogyoró, mandula) adja, tehetünk bele tetszés szerint durvára vágott diót, mogyorót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, csoki darabokat. Nagy sikere van. 

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...