r
Nosalty Logó

Habos zserbótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sole-Mizo
Habos zserbótorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

498
Kalória
8.8g
Fehérje
55.3g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
36.2g
Víz
71.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
26.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy tálban a finomlisztet és a hideg vajat morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, valamint a tejszínt, és kemény tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük, majd belisztezett felületen kinyújtjuk.
  3. Egy nagyjából 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, és beleegyengetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy az alját és körben az oldalát egyenletes vastagságban fedje le.

hozzávalók a krémhez

  1. Egy nagy tálban a tojásfehérjéket a porcukorral együtt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a darált diót.
  2. A torta tésztájának alját megkenjük a baracklekvárral, majd ráöntjük a diós habot, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
  3. Sütés után hagyjuk, hogy a torta kihűljön, majd a tetejét kenjük meg az olvasztott étcsokoládéval. Díszítésképp vágjunk félbe két zserbós túródesszertet, és csillag alakban helyezzük a torta közepére, majd rakjuk hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Ezt a tortát mindenkinek ajánljuk, aki imádja a zserbót, és a megszokottól eltérő formában is kipróbálná.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!