r
Nosalty Logó

Habos zserbótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sole-Mizo
Habos zserbótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 498 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 3990 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 379 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Egy nagy tálban a finomlisztet és a hideg vajat morzsásra gyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, valamint a tejszínt, és kemény tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük, majd belisztezett felületen kinyújtjuk.
  3. Egy nagyjából 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát kivajazunk, és beleegyengetjük a kinyújtott tésztát úgy, hogy az alját és körben az oldalát egyenletes vastagságban fedje le.

hozzávalók a krémhez

  1. Egy nagy tálban a tojásfehérjéket a porcukorral együtt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a darált diót.
  2. A torta tésztájának alját megkenjük a baracklekvárral, majd ráöntjük a diós habot, és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
  3. Sütés után hagyjuk, hogy a torta kihűljön, majd a tetejét kenjük meg az olvasztott étcsokoládéval. Díszítésképp vágjunk félbe két zserbós túródesszertet, és csillag alakban helyezzük a torta közepére, majd rakjuk hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 445
  • 7 napos nézettség: 1909
  • Össznézettség: 12794
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos zserbótorta
Sole-Mizo 5 recept

Ezt a tortát mindenkinek ajánljuk, aki imádja a zserbót, és a megszokottól eltérő formában is kipróbálná.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...