r
Nosalty Logó

Habos túrós szelet Timike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timike85
Habos túrós szelet Timike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6070.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.9 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 3852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 2 ek cukorral, a sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A habba belekeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűzpróbáig sütjük. Én nem szoktam sütőport tenni bele, mert ha tökéletes a tojásfehérje habja, akkor ugyanolyan szép magas lesz a piskótánk. És így nem is fog összeesni.
  4. A túrót kikeverjük 10 dkg porcukorral és a 2 tojás sárgájával.
  5. Az 5 tojás fehérjéből és a 35 dkg porcukból gőz fölött habot verünk.
  6. És végül összeállítjuk a süteményünket: A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrót rákenjük, és végül rásimítjuk a habot.
  7. Sütőben 10-15 percig sütjük. Csak addig, hogy szép színt kapjon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6880
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos túrós szelet Timike konyhájából
Timike85 22 recept

Ezt Anyukámtól tanultam. Ő fejlesztette tovább a Rákóczi-túrost. Így sokkal puhább a süti, és finomabb is!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...