r
Nosalty Logó

Habos sárgabarackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos sárgabarackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    766 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4323 micro
  • β-crypt
    414 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 3521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 50 dkg lisztet ,1 db tojássárgáját, csipet sót tálba tesszük
  2. 1/2 élesztőt felfuttatunk cukros, langyos tejbe, ezt is hozzáadjuk a liszthez.
  3. Majd a 10 dkg vajjal kikenjük a tepsit, a többit picit felolvasztjuk, és hozzátesszük a liszthez.
  4. Az egészet jól kidolgozzuk, egy nagyon könnyű tésztát kell kapnunk, annyi tejet kell hozzáadni.
  5. A kivajazott gáztepsibe belenyomkodjuk.
  6. Rátesszük a félbevágott sárgabarackokat a félbevágott felével lefelé.
  7. A kis pohár tejföl háromnegyedét cukorral összekeverjük ízlés szerint meg fahéjjal és 3 db tojássárgájával, ezzel meglocsoljuk a barackokat.
  8. 4 tojásfehérjét habosra keverünk, majd kanalanként hozzáadunk 5 evőkanál kristálycukrot, és jó kemény habbá verjük
  9. Ezt is rákenjük a pitére, és így tesszük a sütőbe 180 fokra, majd később visszavesszük 150-re, és ha elkezd barnulni a hab, alsó sütésre kapcsoljuk, vagy alufóliát teszünk rá.
  10. Kihűlés után vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10423
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet úgy kaptam, és nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...