Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
50g szörp152 kcal
-
17g víz0 kcal
-
29 kcal
-
10g eperlekvár28 kcal
-
33g piros ribizli18 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
A díszítéshez
-
17g piros ribizli9 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
586
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
300g szörp909 kcal
-
100g víz0 kcal
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
A díszítéshez
-
100g piros ribizli55 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
3515
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.9g vaj6 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
A piskótához
-
10.5g tojás13 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
19.1g szörp58 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
2.9g epres pudingpor11 kcal
-
3.8g eperlekvár11 kcal
-
12.7g piros ribizli7 kcal
-
31.8g habtejszín93 kcal
A díszítéshez
-
6.4g piros ribizli3 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Összesen
222
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 134.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
586
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.9 g
Zsír
-
Összesen 181 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.6 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 806.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 1696 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 396 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 879 micro
Összesen
3515
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csipet sütőpor
A krémhez
-
1 dl víz
-
1 csomag epres pudingpor
-
3 ek eperlekvár
-
20 dkg piros ribizli
-
5 dl habtejszín
A díszítéshez
-
10 dkg piros ribizli
Elkészítés
A sütőforma előkészítéséhez
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk.
- Elkészítjük 3 tojásból a piskótatésztát, a tepsibe simítjuk, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Közben megfőzzük a pudingot, 3 dl bodzaszörp és 1 dl víz keverékében. Cukrot nem adunk hozzá!
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A piskótát megkenjük az eperlekvárral.
- A tejszínhab felét lazán a lehűlt pudingba beleforgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük.
- A ribizliből a díszítéshez szükséges mennyiséget félretesszük, a többit elosztjuk a krém tetején.
- Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk, a 3x4 db-ba vágáshoz bejelöljük, és minden kocka közepére helyezünk egy levélkét és egy ribizlifürtöcskét.
- 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2631
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Egyedül voltam itthon egész nap, gondoltam sütni kellene egy kis finomságot, mire a család többi tagja hazaszállingózik. Sétáltam a kertben és láttam, hogy kezd érni a ribizli. Megvolt az egyik hozzávaló. Éppen előtte ettem meg az utolsó szem epret a kertből, de akkor még nem tudtam, hogy sütök. Találtam itthon eperpudingot és nem csalódtam benne, mert az elkészült krémnek olyan szép színe lett, mint a Rosé bornak. Az egészbe nem kellett cukor a piskótán kívül, mert a bodzaszörptől a süti édessége és íze tökéletesen megoldódott. Hát ez a sütemény így született!