r
Nosalty Logó

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 222 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 3515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk.
  2. Elkészítjük 3 tojásból a piskótatésztát, a tepsibe simítjuk, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben megfőzzük a pudingot, 3 dl bodzaszörp és 1 dl víz keverékében. Cukrot nem adunk hozzá!
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A piskótát megkenjük az eperlekvárral.
  6. A tejszínhab felét lazán a lehűlt pudingba beleforgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük.
  7. A ribizliből a díszítéshez szükséges mennyiséget félretesszük, a többit elosztjuk a krém tetején.
  8. Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk, a 3x4 db-ba vágáshoz bejelöljük, és minden kocka közepére helyezünk egy levélkét és egy ribizlifürtöcskét.
  9. 1-2 óra pihentetés után tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2631
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-ribizlis süti bodzaszörppel
Olaszné Anci 191 recept

Egyedül voltam itthon egész nap, gondoltam sütni kellene egy kis finomságot, mire a család többi tagja hazaszállingózik. Sétáltam a kertben és láttam, hogy kezd érni a ribizli. Megvolt az egyik hozzávaló. Éppen előtte ettem meg az utolsó szem epret a kertből, de akkor még nem tudtam, hogy sütök. Találtam itthon eperpudingot és nem csalódtam benne, mert az elkészült krémnek olyan szép színe lett, mint a Rosé bornak. Az egészbe nem kellett cukor a piskótán kívül, mert a bodzaszörptől a süti édessége és íze tökéletesen megoldódott. Hát ez a sütemény így született!

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...