r
Nosalty Logó

Habos mogyorós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Habos mogyorós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 892 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 5352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 892 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    259.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2845.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 5352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
  3. Kis időre, kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
  4. A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi.
  5. Ezt követően ledaráljuk.
  6. A tésztát kinyújtjuk és kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagon belenyomkodjuk a tepsibe.
  7. Előmelegített sütőben 200 C°-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát.
  8. Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük a lekvárral.
  9. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük, végül belekeverjük az őrölt mogyorót.
  10. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára.
  11. A sütő hőfokát levesszük 150 C°-ra és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  12. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20250
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept "diós habos szelet " néven anyukámtól maradt ránk. Gyakran sütötte, nagyon szerettük. Most annyit változtattam rajta, hogy nem dióval, hanem mogyoróval készítettem. Szerintem mind a két változat finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...