Habos-meggyes sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
10g porcukor39 kcal
A töltelékhez
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g porcukor232 kcal
A töltelékhez
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
3221
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
20.7g finomliszt75 kcal
-
12.4g margarin89 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
5g porcukor19 kcal
A töltelékhez
-
29g meggybefőtt21 kcal
-
14 kcal
-
13.3g tojásfehérje7 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
267
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
538
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 128.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4121.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 978 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 1599 mg
-
Nátrium 1310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 250.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
3221
kcal
- 5% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg margarin
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 dkg porcukor
A töltelékhez
-
35 dkg meggybefőtt
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
- Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a kivajazott, lisztezett tepsibe. (Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. )Villával megböködjük a tésztát, és sütőben sütjük addig, ameddig kicsit megpirul.
- Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. (Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral, és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt, aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.)
- A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, és utána ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra, és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13544
- Feltöltés dátuma: 2012. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagymamám mindig is nagy sütikészítő volt, és az én szívemben az első helyet ez a süti nyerte el nála. Az igazat megvallva, nekem harmadik alkalomra sikerült csak elkészítenem, mert a hab sosem lett megfelelő. Először robothabverővel igyekeztem felverni a fehérjét, de folyamatosan összetörtem a habot. Másodszor túlságosan megpirítottam a sütőben. Harmadik alkalomra beszereztem egy hagyományos kézi habverőt, és olyan szép habot sikerült készítenem vele, hogy azóta ha fehérjét kell felverni, csak ezzel csinálom. Ezen a nehézségen túljutva pont úgy sikerült, ahogy a mamám csinálja, és percek alatt elfogyott mind. :)