r
Nosalty Logó

Habos-meggyes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-meggyes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1599 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a tojással, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
  2. Ha jól összeállt kinyújtjuk ujjnyi vastagra és akkorára, amekkora tepsiben szeretnénk sütni. Ezután belefektetjük a kivajazott, lisztezett tepsibe. (Előfordulhat, hogy a tészta szakad, de ha belehelyeztük a tepsibe, utána ujjal még összenyomkodhatjuk a szakadásoknál. )Villával megböködjük a tésztát, és sütőben sütjük addig, ameddig kicsit megpirul.
  3. Ha kész, kivesszük a tésztát a sütőből. Forrón megkenjük lekvárral, rászórjuk a meggyet és meghintjük fahéjjal. (Én a fahéjat össze szoktam keverni még cukorral, és úgy szórom a meggyre, de nem szükséges cukrot használni, sőt, aki nem szereti esetleg a fahéjat, az azt is elhagyhatja.)
  4. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk, és utána ráterítjük a meggyre. A sütőt mérsékeljük 150 fokra, és a habot csak pár percig sütjük. Addig, ameddig nagyon kicsit barnulni kezdenek a hab csúcsai. Inkább száradjon, mint süljön, ezért az a legjobb, ha a sütőben legfelülre rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13544
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám mindig is nagy sütikészítő volt, és az én szívemben az első helyet ez a süti nyerte el nála. Az igazat megvallva, nekem harmadik alkalomra sikerült csak elkészítenem, mert a hab sosem lett megfelelő. Először robothabverővel igyekeztem felverni a fehérjét, de folyamatosan összetörtem a habot. Másodszor túlságosan megpirítottam a sütőben. Harmadik alkalomra beszereztem egy hagyományos kézi habverőt, és olyan szép habot sikerült készítenem vele, hogy azóta ha fehérjét kell felverni, csak ezzel csinálom. Ezen a nehézségen túljutva pont úgy sikerült, ahogy a mamám csinálja, és percek alatt elfogyott mind. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...