Habos-krémes piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
21g babapiskóta79 kcal
-
100g tej56 kcal
-
43 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Az öntethez
-
9 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
31g víz0 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
Összesen
376
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
168g babapiskóta632 kcal
-
800g tej448 kcal
-
343 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Az öntethez
-
68 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3005
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
9.2g babapiskóta34 kcal
-
43.7g tej24 kcal
-
4.9g tejszínízű pudingpor19 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
10.9g habtejszín32 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Az öntethez
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
13.6g víz0 kcal
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
Összesen
165
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
376
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.5 g
Zsír
-
Összesen 111.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2903 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1181 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 432 g
-
Cukor 262 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 459.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 714 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
3005
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
165
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A piskótához
-
8 dl tej
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
7 ek cukor
-
2 db tojás
-
2 ek porcukor
Az öntethez
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek cukor
-
2.5 dl víz
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kavarással sűrűre főzzük. Kihűtjük, vigyázva, hogy ne bőrözzön.
- A tejszínt a cukorral habbá verjük (ha porból dolgozunk 1,5 dl tejjel kemény habot verünk). Hűtőbe tesszük.
- A kakaót a cukorral simára kavarjuk, leforrázzuk a 2,5 dl vízzel, 1-2 percig főzzük, majd beletesszük az apróra tördelt csokit és hagyjuk benne felolvadni. Langyosra hűtjük.
- A tejszínhab felét óvatosan összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel, a másik felét visszatesszük a hűtőbe.
- Egy üvegtál aljába belesimítunk 4-5 ek krémet, majd a piskótákat egyenként belemártjuk a kakaós öntetbe, nem hagyjuk benne ázni, máris lerakjuk a tálba szorosan egymás mellé. Újabb krém réteg és újabb piskóta sor következik. A krémet úgy osztjuk, hogy a tetejére is maradjon egy réteg. A lehűtött tejszínhabbal díszítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1136
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 59
- Össznézettség: 200545
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Olyankor szoktam készíteni, amikor vendég jön, de már nincs idő sütni, vagy nyáron nagy melegben. Máskor 4 tojásból piskótát sütök, csíkokra vágom, és azt áztatom meg a kakaós öntetben. A krémhez néha teszek 10 dkg vajat, ilyenkor a még meleg pudingba belekavarom. Magolt meggybefőttel, vagy más savanykás gyümölccsel gazdagíthatjuk.