r
Nosalty Logó

Habos ischler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Habos ischler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 5822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

krém

teteje

Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 971 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    246.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5003.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2069 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 5822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához 50 dkg lisztet, 25 dkg margarint, 15 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 csomag sütőport, 1 tojást, 1 evőkanál mézet összedolgozunk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután fél cm vastagságúr kinyújtjuk, és köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  3. A tésztát addig sütjük, míg halványbarna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
  4. A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval, és hagyjuk dermedni.
  5. A töltelékhez a 4 db tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük.
  6. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5973
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 04.

Ajánló

Vasárnapi ebéd mellé tökéletes desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos ischler
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

A családom egyik kedvenc süteménye.

Hozzávalók

tészta

krém

teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...