r
Nosalty Logó

Habos gesztenyekrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Habos gesztenyekrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 4744 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Elkészítés

kakaós piskóta

  1. Elkészítjük a kakaós piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adunk 2 ek. cukrot és a sütőport, a fehérjéhez 2 ek. cukrot, és kemény habbá verjük mindkettőt, ezután a két habot óvatosan összedolgozzuk, beledolgozzuk a kakaóport és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és forró 180 fokos sütőben 2-3 percig nagy lángon, utána takarékon 10-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a piskóta hűl, a két csomag pudingport 6 dl tejjel és 8 ek. cukorral sűrűre főzzük, langyosra hűtjük. A habalapot 2 ek porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A gesztenyemasszát a langyos pudinggal mixer segítségével alaposan elkeverjük. (Én bele szoktam reszelni a gesztenyét, így sokkal gyorsabban elkeverhető.)
  4. A kihűlt piskótalapon egyenletesen elkenjük a gesztenyekrémet, rákenjük a már felvert habot, és tetszés szerint díszíthetjük csokireszelékkel, vagy akár fehéren is hagyhatjuk. Hűtőben jól lehűtjük, és kis kockákra szeletelve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 26322
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a gesztenyekrémes süteményt szinte minden karácsonyra el kell készítenem, mert a családom nagyon szereti, ezért mindig ilyen nagy adagot készítek. Nagy méretű tepsiben készítem a piskótát, és ezért kell hozzá egy egész kg gesztenyemassza.

Hozzávalók

kakaós piskóta

gesztenyekrém

tejszínhab

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...