Habos-epres kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SKAndi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához:
-
32g tojás40 kcal
-
12g rétesliszt42 kcal
-
12g porcukor45 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
12 kcal
A krémhez:
-
8g tojássárgája27 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
3 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
A habhoz:
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A tetejére
-
21g eper6 kcal
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához:
-
385g tojás484 kcal
-
140g rétesliszt510 kcal
-
140g porcukor542 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A krémhez:
-
100g tojássárgája322 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
A habhoz:
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A tetejére
-
250g eper75 kcal
Összesen
6771
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához:
-
14.3g tojás18 kcal
-
5.2g rétesliszt19 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A krémhez:
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
18.6g tej10 kcal
-
9.3g vaj67 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
A habhoz:
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
A tetejére
-
9.3g eper3 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
564
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 293.6 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 2883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7417 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 1952 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2785 mg
-
Nátrium 2104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 930.7 g
-
Cukor 735 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 804 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 154 mg
-
D vitamin: 496 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 1906 mg
-
Retinol - A vitamin: 2591 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2912 micro
Összesen
6771
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
7 db tojás
-
7 púpozott ek rétesliszt
-
7 púpozott ek porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
A krémhez:
-
5 db tojássárgája
-
4 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
-
25 dkg vaj
-
25 dkg porcukor
A habhoz:
-
5 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromlé
A tetejére
-
25 dkg eper
Elkészítés
A tésztához:
- Kettéválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A másik tálban a tojássárgájákat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot a sütőporos-kakaós liszttel.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
A krémhez:
- Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet: egy edénybe beleöntjük a tej nagyobb részét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük benne a tojássárgájákat. A maradék tejben elkeverjük a lisztet, és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez. Sűrű krémet főzünk, amelyet állandóan kevernünk kell, mert különben leég.
- A kihűlt krémhez hozzáadjuk a porcukros vajat.
A habhoz:
- A tojásfehérjéket egy habüstbe rakjuk a cukorral. Egy edénybe vizet teszünk főni, rárakjuk a cukros tojásfehérjés habüstöt, és hagyjuk felforrni a vizet.
- Egy kézi mixerrel felverjük a habot. 15 percig kell verni. Kb. 10 perc múlva a habhoz adjuk a citromlevet.
A tetejére
- A tésztát megkenjük a krémmel, és hagyjuk a hűtőben dermedni 20-30 percet, rákenjük a tojásfehérjehabot. Végül eperszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1825
- Feltöltés dátuma: 2018. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SKAndi
17 recept
Nagyon finom sütemény. Eperszezonban készítettem, így eperszemek kerültek a sütemény tetejére. Bár sok tojást tartalmaz, de garantálom, hogy megéri elkészíteni, mert aki kóstolta, mint megnyalta a 10 ujját utána! :) Bár nálam a csokimáz elmaradt, de ízéből így sem veszített semmit.