r
Nosalty Logó

Habos-epres kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SKAndi
Habos-epres kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 6771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 564 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    293.6 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7417 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2785 mg
  • Nátrium
    2104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.7 g
  • Cukor
    735 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    804 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    496 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2912 micro
Összesen 6771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Elkészítés

A tésztához:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat. Az egyik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A másik tálban a tojássárgájákat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az étolajat, elkeverjük, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot a sütőporos-kakaós liszttel.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez:

  1. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet: egy edénybe beleöntjük a tej nagyobb részét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük benne a tojássárgájákat. A maradék tejben elkeverjük a lisztet, és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez. Sűrű krémet főzünk, amelyet állandóan kevernünk kell, mert különben leég.
  2. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a porcukros vajat.

A habhoz:

  1. A tojásfehérjéket egy habüstbe rakjuk a cukorral. Egy edénybe vizet teszünk főni, rárakjuk a cukros tojásfehérjés habüstöt, és hagyjuk felforrni a vizet.
  2. Egy kézi mixerrel felverjük a habot. 15 percig kell verni. Kb. 10 perc múlva a habhoz adjuk a citromlevet.

A tetejére

  1. A tésztát megkenjük a krémmel, és hagyjuk a hűtőben dermedni 20-30 percet, rákenjük a tojásfehérjehabot. Végül eperszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1826
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom sütemény. Eperszezonban készítettem, így eperszemek kerültek a sütemény tetejére. Bár sok tojást tartalmaz, de garantálom, hogy megéri elkészíteni, mert aki kóstolta, mint megnyalta a 10 ujját utána! :) Bár nálam a csokimáz elmaradt, de ízéből így sem veszített semmit.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A habhoz:

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...