r
Nosalty Logó

Habos banános

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos banános
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

Összesen 5796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6518.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    2108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 5796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojássárgáját és a fehérjét. A 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük (azért ezzel kezdem, hogy így biztosan jók a tojások, ha gond van velük, ami külsőre nem tűnne fel, nem lehet felverni).
  2. A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk felváltva a sütőporral, kakaóval elkevert réteslisztet és a felvert habot.
  3. Közepes méretű tepsibe öntjük, és teljes lángon sütjük.

Krém

  1. A krémhez a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő többi tejhez öntjük, és folyamatos keverés mellett készre főzzük. Hűtjük.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  3. A banánt felszeleteljük vagy kockázzuk, és belekeverjük a krémbe.
  4. Magas oldalú tepsibe rakjuk a tésztát, rásimítjuk a krémet.

Teteje

  1. A Hulala-t a fixálókkal elkeverjük, majd ízlés szerinti porcukorral ízesítve habbá verjük. A krémre simítjuk, csokidarával vagy kakaóporral megszórva díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 51126
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezni, egyik ilyen kísérletem részeként született ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...