r
Nosalty Logó

Habkönnyű sajtos gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Habkönnyű sajtos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombócokhoz

Összesen 544 kcal
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombócokhoz

Összesen 2177 kcal
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombócokhoz

Összesen 234 kcal
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 544 kcal
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9298 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2584 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1558 mg
  • Nátrium
    4750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 2177 kcal
  • 17% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A gombócokhoz

Elkészítés

A gombócokhoz

  1. A száraz zsemléket félbe vágjuk és tejbe áztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk. Egy fazékban vizet forralunk.
  2. A megpuhult zsemle darabokból kifacsarjuk a felesleges tejet és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a lágy vajat, a reszelt sajtot, a tojások sárgáját és teljesen péppé keverjük.
  3. Ezután beledolgozunk 90 g zsemlemorzsát, (A morzsa mennyisége függ attól, hogy mennyire sikerült a tejet kifacsarni a zsemléből.) majd a kemény, fénylő habbá vert tojásfehérjét.
  4. A megmaradt zsemlemorzsát egy kisebb tálkába tesszük.
  5. A masszából egyenként kiveszünk egy-egy evőkanálnyit, beleejtjük a zsemlemorzsával teli tálkába és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat sós vízben kifőzzük. Miután feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 3-4 percig főni.
  6. A kész gombócokat szűrőkanállal kiszedjük és jól lecsepegtetjük. Egy kevés vajon körbe pirítjuk a gombócokat és sajttal megszórva forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habkönnyű sajtos gombóc
Lizinka_ 607 recept

Hasonló receptek

Összes köretek

Hozzávalók

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...