r
Nosalty Logó

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 225 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 3250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellettkanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk.
  2. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
  3. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három egyforma méretű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)
  4. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsit, és 60 percig süssük (szárítsuk) a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni. (Én légkeveréses sütőben szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy ízlés szerint villával nyomkodjuk össze.
  6. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorralés ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
  7. A hulalát (vagyhabtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzáaz epres-mascarponekrémhez.
  8. Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a második lapot, majd szintén kanalazzuk rá a krémet.
  9. Végül következik a harmadik habcsóklap, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.
  10. A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk meg, majd csorgassuk rá a torta tetejére, és várjunk pár percet, hogy megdermedjen.
  11. Ezután a torta rögtön fogyasztható. Tálalás előttéles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4087
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig bajban voltam, hogy mit is kezdjek a felesleges tojásfehérjével. Aztán jött az ötlet, hogy süssek belőle habcsóktortát, mely a habos krémmel olyan finomra sikerült, hogy egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Csak ettük, és ettük...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...