Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
19 kcal
-
29 kcal
-
1g ecet0 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
A díszítéshez
-
50g tortabevonó273 kcal
-
10g eper3 kcal
Összesen
1626
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
57 kcal
-
1g ecet0 kcal
A krémhez
-
500g eper150 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
20g eper6 kcal
Összesen
3250
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
8.3g tojásfehérje4 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
A krémhez
-
34.7g eper10 kcal
-
17.3g mascarpone70 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
13.9g növényi habtejszín35 kcal
A díszítéshez
-
6.9g tortabevonó38 kcal
-
1.4g eper0 kcal
Összesen
225
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.1 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 276.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
1626
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1112.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.2 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 552.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
3250
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
-
0.5 tk ecet
A krémhez
-
50 dkg eper
-
25 dkg mascarpone
-
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
-
2 dkg eper
Elkészítés
A tésztához
- A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellettkanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk.
- Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három egyforma méretű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)
- Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsit, és 60 percig süssük (szárítsuk) a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni. (Én légkeveréses sütőben szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy ízlés szerint villával nyomkodjuk össze.
- A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorralés ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
- A hulalát (vagyhabtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzáaz epres-mascarponekrémhez.
- Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a második lapot, majd szintén kanalazzuk rá a krémet.
- Végül következik a harmadik habcsóklap, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.
- A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk meg, majd csorgassuk rá a torta tetejére, és várjunk pár percet, hogy megdermedjen.
- Ezután a torta rögtön fogyasztható. Tálalás előttéles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4087
- Feltöltés dátuma: 2013. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept
Mindig bajban voltam, hogy mit is kezdjek a felesleges tojásfehérjével. Aztán jött az ötlet, hogy süssek belőle habcsóktortát, mely a habos krémmel olyan finomra sikerült, hogy egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Csak ettük, és ettük...