r
Nosalty Logó

Gyúrós túrós

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Gyúrós túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 1423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük el a nyírfacukorral, majd az összes többi hozzávalóval. 
  2. A fehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a masszához.
  3. Egy tortaformát (használhatunk 18 vagy 24 cm-eset, egyiknél magasabb, másiknál alacsonyabb lesz a süti) béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és 180 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 25 perc alatt.
  4. Tálaljuk cukormentes lekvárral vagy gyümölcsökkel, de magában is gyorsan elfogy.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11885
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg ember sportol, fut, edz, vagy csak diétázik, viszont az édességet mindannyian megkívánjuk időnként. Egy-egy csokis habos-babos sütemény akár egy heti munkát is oda tud vágni, így gyakran kénytelen az ember inkább lemondani az élvezetről. Vagy mégse? Ezzel a recepttel nem csak az édesség utáni vágynak tehetünk eleget, de fehérjében is gazdag, így nyugodtan ehetjük, értékes tápanyagot viszünk a szervezetbe.  Hihetetlenül egyszerű és gyorsan elkészíthető, így a nap bármely szakaszában összedobhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...