r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Gyümölcstorta cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 2262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4491.2 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    207 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1733.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 2262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
  2. A zablisztet keverjük össze a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét.
  3. A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállal vagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
  4. Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és süssük tűpróbáig (nekem 20 percig tartott). Ha elkészült, óvatosan operáljuk le róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez keverjük el a zselatint a 1,5 dl vízben, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és az édesítőtablettákat is, kevergetve melegítsük forráspontig, majd húzzuk le a tűzről. Gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez először a joghurtot, majd a tejfölt, végül a villával kissé átkevert túrót is. (Akár merülő turmixszal is átkeverhetjük.) Hagyjuk állni 15 percig, hogy "meghúzzon".
  6. A piskótalapot helyezzük vissza a tortaformába, töltsük rá a joghurtos krémet, és szórjuk bele a gyümölcsöt. Tegyük a tortát hűtőbe 3-4 órára.
  7. Ha megszilárdult a fehér krém, akkor díszítsük fel a tetejét (szeletelt) gyümölcsökkel, majd készítsük el a tetejére a zselét.
  8. A zselébevonathoz az almalében keverjük el a színtelen tortazselét és a zselatinport, majd melegítsük forráspontig, és kevergetve hűtsük 3-4 percig.
  9. Végül egy kanál segítségével vigyük fel, belülről kifelé haladva a gyümölcsökre. Így is hűtsük a tortát minimum 2 óráig.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 35728
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyókúrázó szülinaposok figyelmébe ajánlom ezt a sütit, 16 tisztességes szeletre vágva: 1 szelet 132 kcal-t, és ~11 ch-t tartalmaz.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...