Gyümölcstorta cukor nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótához
Krémhez
-
50g joghurt31 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
10g tehéntúró15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g ananász1 kcal
Tetejére
-
40g almalé18 kcal
-
25g eper8 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
45g zabpehelyliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Krémhez
-
500g joghurt305 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g ananász13 kcal
Tetejére
-
400g almalé184 kcal
-
250g eper75 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Összesen
2262
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótához
-
7.4g tojás9 kcal
-
1.4g xilit3 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Krémhez
-
22.6g joghurt14 kcal
-
22.6g tejföl45 kcal
-
4.5g tehéntúró7 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.3g ananász1 kcal
Tetejére
-
18g almalé8 kcal
-
11.3g eper3 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
102
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 173.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 141.2 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4491.2 g
-
Cink 268 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1382 mg
-
Vas 207 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1625 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1733.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 991 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 635 mg
-
Retinol - A vitamin: 972 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 958 micro
Összesen
2262
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
3 db tojás
-
3 ek xilit
-
3 evőkanál zabpehelyliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
Krémhez
Tetejére
-
4 dl almalé
-
1 csomag tortazselé
-
1 teáskanál zselatin
Elkészítés
Piskótához
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljünk ki egy tortaformát sütőpapírral, a papírt kenjük meg vékonyan olajjal.
- A zablisztet keverjük össze a sütőporral. A tojásokat válasszuk szét.
- A tojások fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd evőkanalanként adjuk hozzá a xilitet, és verjük kemény habbá. Ekkor mérsékeljük minimumra a fokozatot a habverőn, és eresszük a tojások sárgáját egyenként a habba. Amikor egynemű halványsárga a massza, akkor fakanállal vagy spatulával alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, két részletben keverjük a habhoz a sütőporos lisztet.
- Kenjük a tésztát a sütőpapírra, toljuk a sütőbe, és süssük tűpróbáig (nekem 20 percig tartott). Ha elkészült, óvatosan operáljuk le róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez keverjük el a zselatint a 1,5 dl vízben, adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját és az édesítőtablettákat is, kevergetve melegítsük forráspontig, majd húzzuk le a tűzről. Gyors mozdulatokkal keverjük a zseléhez először a joghurtot, majd a tejfölt, végül a villával kissé átkevert túrót is. (Akár merülő turmixszal is átkeverhetjük.) Hagyjuk állni 15 percig, hogy "meghúzzon".
- A piskótalapot helyezzük vissza a tortaformába, töltsük rá a joghurtos krémet, és szórjuk bele a gyümölcsöt. Tegyük a tortát hűtőbe 3-4 órára.
- Ha megszilárdult a fehér krém, akkor díszítsük fel a tetejét (szeletelt) gyümölcsökkel, majd készítsük el a tetejére a zselét.
- A zselébevonathoz az almalében keverjük el a színtelen tortazselét és a zselatinport, majd melegítsük forráspontig, és kevergetve hűtsük 3-4 percig.
- Végül egy kanál segítségével vigyük fel, belülről kifelé haladva a gyümölcsökre. Így is hűtsük a tortát minimum 2 óráig.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 35658
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Fogyókúrázó szülinaposok figyelmébe ajánlom ezt a sütit, 16 tisztességes szeletre vágva: 1 szelet 132 kcal-t, és ~11 ch-t tartalmaz.