r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrószelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Gyümölcsös túrószelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 511 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6909.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2143 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 2037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    43 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra.
  2. Összekeverjük a vajat a cukrokkal, majd az egész tojásokkal. A búzadarához adjuk a sót, a sütőport elvegyítjük, és a vajas masszához keverjük.
  3. A túrót áttörjük, vagy villával alaposan szétnyomkodjuk. Ehhez reszeljük a citrom héját, majd a túrót hozzáadjuk a tojásos részhez.
  4. Sütőpapírral borított tepsibe öntjük. Dúsan megrakjuk a megmosott, alaposan szárazra törölt gyümölcsökkel (amit adott esetben kisebb darabokra aprítottunk).
  5. Betesszük a sütőbe, lehetőleg a legalsó rácson, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Megsülés után a papírral együtt rácsra helyezzük kissé hűlni. Némi várakozás után, akár melegen is, azonnal fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14291
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös túrószelet
Vicikó 251 recept

Egyik kedves kolléganőm receptje. Eszterkém, köszönjük szépen! :-) Egy mindenkit érintő, nem igazán kellemes munkahelyi szituáció, azonnali "utókezelésére" készítette a kis szűkebb csapatunknak. Még meleg-langyos maradt, mikor is nekiláttunk a pusztításhoz, mert kb úgy nézett ki, pillanatok alatt elfogyott. Az utókezelés csodálatosan hatott..., el is felejtettük az előzményeket :-) Mindenféle gyümölccsel remek! Szupergyorsan elkészíthető, melegen-hidegen egyformán finom, pillekönnyű édesség. Ez viszonylag kis adag, érdemes a tepsi méretét megnézni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...