r
Nosalty Logó

Gyümölcsös torta Bombától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bomba35
Gyümölcsös torta Bombától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4877.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1857 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1387 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáöntjük az olajat és a vizet. Ekkor tegyük bele a sütőporos lisztet, és keverjük csomómentesre. Végül jöhet bele a tojásfehérje hab, óvatosan átforgatva, hogy ne törjön össze.
  3. A tésztát öntsük a tortaformába, a tetejét simítsuk el. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már csak langyos, vágjuk vízszintesen ketté, így hűljön ki teljesen. Mivel két vékony szeletet kapunk, ez gyorsan fog menni.

Töltelék

  1. A gyümölcsöt készítsük elő (mosás, esetleg meggynél a magozás, stb.). Ne legyen nedves, mert akkor a puding nem fog ráragadni (én papírtörlővel itattam fel a vizet az eperről).
  2. Ha a tészta kihűlt, a tejjel és a cukorral főzzük meg a pudingot.
  3. A tészta egyik felét tegyük vissza a kapcsos tortaformánkba, majd még melegen öntsük rá a puding felét. Tegyük rá a gyümölcsöt, majd jön a puding másik fele. Simítsuk el, hogy a gyümölcsök közé is biztosan bejusson, végül rakjuk a tetejére a másik tésztakorongot.

Tetejére

  1. A csokoládét a tejjel melegítsük össze, és tetszés szerint csorgassuk vagy kenjük a tészta tetejére. Én pár kocka maradék fehér csokit is olvasztottam, és körben rácsorgattam a még meleg étcsokira, majd egy fogpiszkálóval középről kifelé és befelé is csíkokat húztam bele.
  2. Egy éjszakát szeret a hűtőben lenni, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3122
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös torta Bombától
Bomba35 12 recept

A hagyományos gyümölcstortát a zselé miatt nem szereti a családom, anélkül viszont kiszárad rajt a gyümölcs. Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy ugyanazzal a tésztával, több pudinggal, csokival a tetején talán sikere lenne. Természetesen nem csak eperrel jó, de friss gyümölcsöt javaslok beletenni, mert én próbáltam mirelittel, kiolvasztottam, lecsepegtettem, de egyrészt nem lett túl szép látvány szeleteléskor, másrészt később is folyt a leve, ami aztán eláztatta. Szóval bármilyen friss gyümölcs, bármilyen ízű pudinggal, ki mit szeret.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...