r
Nosalty Logó

Gyümölcsös tojáskrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Gyümölcsös tojáskrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3811.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    364 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2407 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A barackot meghámozzuk, és félhold alakú cikkekre vágjuk. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 20x35 cm -es tepsibe lerakjuk.
  2. Elkészítjük a krémet. A 4 egész tojást a 8 ek cukorral, a 6 dl joghurttal és az ízesítőkkel kézi habverővel jól elvegyítjük.
  3. A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk, visszakapcsoljuk 1-es fokozatra a gépet és belevegyítjük egyenként a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. A kakaót csak a tészta egy részébe tesszük, majd a tepsiben megtarkítjuk a tésztát. Ez a művelet elmaradhat.
  4. A tojásos joghurtot rátöltjük a barackra, majd erre a löttyre rákanalazzuk a piskótatésztát és óvatosan elsimítjuk. (Ez úszni fog a híg krémen.)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, amikor a piskóta szép rózsaszínű, kb 15 perc után, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne égjen meg, a lángot mérsékeljük és addig hagyjuk sülni, amíg a tészta alatt a krém nem lötyög, ha megmozdítjuk a tepsit. Ez kb 35-40 perc.
  6. Amikor a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk a tésztát 10 percig. Utána hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor a tepsire ráteszünk egy tálcát, vagy deszkát, felfordítjuk, hogy a tészta alja felülre kerüljön. Csak jól kihűtött állapotban szeleteljük.
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5108
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Ajánló

Aki édesebben szereti, a krémhez adhat még cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös tojáskrémes süti
Csiki Piroska 230 recept

Ha előzőleg behűtjük, nyári melegben finom üdítő sütemény. Ha elég időt tartjuk a hűtőben, a krém átitatja a piskótát, és olyan lesz, mintha meglocsoltuk volna.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...