Gyümölcsös tojáskrémes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1819
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
12.6g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.4g finomliszt13 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
Összesen
105
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 211.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3811.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 1003 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 1573 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.8 g
-
Cukor 191 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 1266 mg
-
Retinol - A vitamin: 782 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 820 micro
-
β-crypt 364 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2407 micro
Összesen
1819
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A barackot meghámozzuk, és félhold alakú cikkekre vágjuk. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 20x35 cm -es tepsibe lerakjuk.
- Elkészítjük a krémet. A 4 egész tojást a 8 ek cukorral, a 6 dl joghurttal és az ízesítőkkel kézi habverővel jól elvegyítjük.
- A 4 tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával nagyon kemény habot verünk, visszakapcsoljuk 1-es fokozatra a gépet és belevegyítjük egyenként a tojások sárgáját, majd óvatosan a lisztet. A kakaót csak a tészta egy részébe tesszük, majd a tepsiben megtarkítjuk a tésztát. Ez a művelet elmaradhat.
- A tojásos joghurtot rátöltjük a barackra, majd erre a löttyre rákanalazzuk a piskótatésztát és óvatosan elsimítjuk. (Ez úszni fog a híg krémen.)
- Előmelegített sütőbe tesszük, amikor a piskóta szép rózsaszínű, kb 15 perc után, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne égjen meg, a lángot mérsékeljük és addig hagyjuk sülni, amíg a tészta alatt a krém nem lötyög, ha megmozdítjuk a tepsit. Ez kb 35-40 perc.
- Amikor a sütőt lezártuk, még bent hagyjuk a tésztát 10 percig. Utána hagyjuk teljesen kihűlni, hogy a krém megszilárduljon. Ekkor a tepsire ráteszünk egy tálcát, vagy deszkát, felfordítjuk, hogy a tészta alja felülre kerüljön. Csak jól kihűtött állapotban szeleteljük.
- Tepsi mérete: 20x32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5108
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.
Ajánló
Aki édesebben szereti, a krémhez adhat még cukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Ha előzőleg behűtjük, nyári melegben finom üdítő sütemény. Ha elég időt tartjuk a hűtőben, a krém átitatja a piskótát, és olyan lesz, mintha meglocsoltuk volna.