r
Nosalty Logó

Gyümölcsös sütemény Xibig konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Xibig
Gyümölcsös sütemény Xibig konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Linzertészta

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Linzertészta

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 3675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Linzertészta

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1079 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1533 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 3675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Linzertészta

Piskótatészta

Töltelék

  • 50 dkg piros ribizli (Lehet szeder, fekete ribizli, eper is, akár vegyesen.)

Elkészítés

Linzertészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejet (tejfölt), tojássárgákat, porcukrot, reszelt citromhéjat, sót, és könnyedén összedolgozzuk.
  2. 2 órát hideg helyen pihentetjük. Közben a gyümölcsöt megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Kisodorjuk a tésztát, kikent tepsire tesszük, és 175 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ez idő alatt készítjük el a piskótatésztát.
  4. A félig megsült tésztára rárakosgatjuk a gyümölcsöt úgy, hogy mindenhová bőven jusson. Ráöntjük a piskótatésztát, és visszatesszük a sütőbe, készre sütjük.
  5. Az elkészült tésztát hűlni hagyjuk a tepsiben, meghintjük vaníliás porcukorral, s felszeleteljük.

Piskótatészta

  1. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A 3 tojássárgáját porcukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjehabot óvatosan a sárgájához tesszük, s óvatosan kanalanként a lisztet is belekanalazzuk. Habverővel óvatosan összekeverjük, s a gyümölcsre öntjük, hogy teljesen befedje.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x23x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 902
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt  a süteményt mindig elkészítem a piros gyümölcsök érésekor.

Hozzávalók

Linzertészta

Piskótatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...