r
Nosalty Logó

Gyümölcsös kosárka Noémi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Noémi 15
Gyümölcsös kosárka Noémi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 3608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    195.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.9 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1805 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3608 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tejből és a 3 evőkanál lisztből sűrű krémet főzünk. Ha kész, félrerakjuk hűlni.
  2. Egy külön edényben pedig kikeverjük (csomómentesre) a 125 g margarint, 125 g porcukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A kihűlt krémet és a margarinos krémet kikeverjük csomómentesre.
  4. Elkészítjük a tésztát. A 10 dkg szobahőmérsékletű margarint, az 5 dkg porcukrot, a tojást, a 20 dkg lisztet és a sütőport kézzel összegyúrjuk.
  5. A tésztával megtöltjük a kosárkaformákat, és a 175 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A megsült kosárkákat megvárjuk, míg kihűlnek, majd megtöltjük krémmel, és gyümölcsöt rakunk a tetejére (én szőlőt és nektarint raktam rá).
  7. Pár órára a hűtőbe rakjuk, és végül tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 1988
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Noémi 15 3 recept

Megkívántam a sütit, de nem tudtam, mit készítsek. Kinyitottam a receptes füzetet, és különböző sütirecepteket válogattam össze, és ez lett belőle. 

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...