r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-habos torta Yoffitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Yoffi
Gyümölcsös-habos torta Yoffitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 1949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Összesen 146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 1949 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük175 fokra (gázon 4-es fokozat), és kivajazunk-kilisztezünk egy kapcsostortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük ki.
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd félretesszük a keveréket.
  3. Robotgéppel felhabosítjuk a tojásokat a cukorral. Ez legalább 5-6 percig eltart ahhoz, hogy kellőképpen sűrű legyen a massza. Ebbe a cukros tojáshabba beleforgatjuk fakanállal a lisztes keveréket, és belekanalazzuk a tortaformába. Kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész (a tortába szúrt tűre már nem ragad a tészta), rácsra tesszük a formát, és kihűtjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a habot. A szedret összeturmixoljuk a joghurttal és a mézzel, belekeverjük a megmosott citrom héját.
  5. A zselatinport egy kis lábasba szórjuk, felelngedjük 5-6 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, és csak addig melegítjük, míg a zselatin felolvad a vízben.
  6. A zselatint a turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük.
  7. Végül a hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és ezt is fakanállal a szedres-joghurtos krémbe forgatjuk.
  8. Az elmosott tortaformát kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpack-csíkkal. (Túlkell, hogy lógjanak a tortaforma peremén!) A formába öntjük a szederhabot, ráillesztjük a tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő szükséges, hogy a zselatin megkösse a habot.
  9. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, és egy nagy tálra fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a folpack-ot, és áfonyaszemekkel díszítjük a torta tetejét!
  10. Ha nyáron kánikula van, és egy kis fagyira vágyunk, a tortát szeletekre vágva tegyük a fagyasztóba pár órára! Nagyon finom jégkrémtorta lesz belőle! :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2356
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, könnyű süti. Bármilyen szezonális bogyós gyümölcsből finom.

Hozzávalók

A tortához

A gyümölcsös habhoz

A tortaforma kikenéséhez

A torta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...