Gyümölcsös-habos torta Yoffitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Yoffi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tortához
-
20 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
12g barna cukor46 kcal
A gyümölcsös habhoz
-
60g szeder25 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
10g méz30 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
4g vaj29 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A torta tetejére
-
40g áfonya23 kcal
Összesen
392
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tortához
-
100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
9 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
A gyümölcsös habhoz
-
300g szeder124 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
50g méz152 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A torta tetejére
-
200g áfonya114 kcal
Összesen
1949
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tortához
-
7 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
4.5g barna cukor17 kcal
A gyümölcsös habhoz
-
22.6g szeder9 kcal
-
22.6g joghurt14 kcal
-
3.8g méz11 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
15.1g habtejszín44 kcal
A tortaforma kikenéséhez
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A torta tetejére
-
15.1g áfonya9 kcal
Összesen
146
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
392
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 100.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2502.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 451 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.8 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 912.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 969 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 918 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
1949
kcal
- 4% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
3 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
0.5 kk sütőpor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
6 dkg barna cukor
A gyümölcsös habhoz
A tortaforma kikenéséhez
-
0.5 evőkanál finomliszt
A torta tetejére
Elkészítés
A tortához
- A sütőt előmelegítjük175 fokra (gázon 4-es fokozat), és kivajazunk-kilisztezünk egy kapcsostortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük ki.
- A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd félretesszük a keveréket.
- Robotgéppel felhabosítjuk a tojásokat a cukorral. Ez legalább 5-6 percig eltart ahhoz, hogy kellőképpen sűrű legyen a massza. Ebbe a cukros tojáshabba beleforgatjuk fakanállal a lisztes keveréket, és belekanalazzuk a tortaformába. Kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész (a tortába szúrt tűre már nem ragad a tészta), rácsra tesszük a formát, és kihűtjük.
- Ezalatt elkészítjük a habot. A szedret összeturmixoljuk a joghurttal és a mézzel, belekeverjük a megmosott citrom héját.
- A zselatinport egy kis lábasba szórjuk, felelngedjük 5-6 evőkanál hideg vízzel, kézi habverővel simára keverjük, és csak addig melegítjük, míg a zselatin felolvad a vízben.
- A zselatint a turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük.
- Végül a hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és ezt is fakanállal a szedres-joghurtos krémbe forgatjuk.
- Az elmosott tortaformát kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpack-csíkkal. (Túlkell, hogy lógjanak a tortaforma peremén!) A formába öntjük a szederhabot, ráillesztjük a tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő szükséges, hogy a zselatin megkösse a habot.
- Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, és egy nagy tálra fordítjuk. Óvatosan lehúzzuk róla a folpack-ot, és áfonyaszemekkel díszítjük a torta tetejét!
- Ha nyáron kánikula van, és egy kis fagyira vágyunk, a tortát szeletekre vágva tegyük a fagyasztóba pár órára! Nagyon finom jégkrémtorta lesz belőle! :)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2356
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Yoffi
31 recept
Nagyon finom, könnyű süti. Bármilyen szezonális bogyós gyümölcsből finom.