r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-eperpudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Gyümölcsös-eperpudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 2579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Összesen 130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6553 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2286 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2051 mg
  • Nátrium
    1942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1950 micro
Összesen 2579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: Egy tortaformát kikenünk és lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálba tesszük a szétválasztjuk fehérjéket, és robotgéppel elkezdjük felverni a sóval és citromlével.
  3. Ha már kezd szépen keményedni, kanalanként belekeverjük a cukrot. Addig verjük, amíg a cukor serceg, majd a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a masszába keverjük.
  5. A szépen kikevert masszát beleöntjük a tortaformába, és szépen elegyengetjük.
  6. Mivel középen feljön egy kicsit, húzzuk a masszát a forma szélére, majd tegyük a sütőbe kb. 20 percre.
  7. Ha nagyon barnulna, tegyünk rá sütőpapírt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A formában hagyjuk, közben elkészítjük előírás szerint a pudingot, és még melegen ráöntjük a piskótára.
  9. Ha a puding megdermedt, elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
  10. Elkészítjük a tortazselét, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2971
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Bármikor ha vendégek jönnek, és egy gyors gyümölcsös tortára van szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Iker fiúknak készítettem ezt a tortát. Már többször megsütöttem tepsiben ezt a receptet, gondoltam kipróbálom milyen tortaként. Nem csalódtam benne. Ugyanezzel az arányokkal készült a tepsis is. A lehűtött tortát körbevágjuk a formában nagyon óvatosan, mert nekem sikerült kissé megtépázni az oldalát, így kicsi krémmel körbekentem. Sajnos a felirat nem lett a legszebb. Új módszerrel próbálkoztam, és csak úgy ömlött ki a tejszín, így lettek a betűk ilyen cirkalmasak.:) Gondolkodtam, nem ciki-e így feltenni a képet, de a torta receptje igazán megéri. Bocsi, ha valaki szépérzékét megzavartam! A recept a tiszakécskei Pauk Emesétől származik, köszönet érte.

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...