Gyümölcsös-eperpudingos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
64g tojás81 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A pudinghoz
-
15g epres pudingpor57 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
167g tej93 kcal
A tetejére
-
25g málna13 kcal
-
5 kcal
-
2g tortazselé7 kcal
Összesen
431
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A pudinghoz
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1000g tej560 kcal
A tetejére
-
150g málna78 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
2579
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
A piskótához
-
19.5g tojás25 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A pudinghoz
-
4.6g epres pudingpor17 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
50.7g tej28 kcal
A tetejére
-
7.6g málna4 kcal
-
2.5g piros ribizli1 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1092.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 324 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
431
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 86.1 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6553 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 2286 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 2051 mg
-
Nátrium 1942 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.3 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 448.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 1029 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1950 micro
Összesen
2579
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A piskótához
A pudinghoz
-
2 tasak epres pudingpor
-
10 dkg cukor
-
1 l tej
A tetejére
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta: Egy tortaformát kikenünk és lisztezünk. A sütőt előmelegítjük.
- Egy keverőtálba tesszük a szétválasztjuk fehérjéket, és robotgéppel elkezdjük felverni a sóval és citromlével.
- Ha már kezd szépen keményedni, kanalanként belekeverjük a cukrot. Addig verjük, amíg a cukor serceg, majd a tojássárgákat egyenként belekeverjük.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a masszába keverjük.
- A szépen kikevert masszát beleöntjük a tortaformába, és szépen elegyengetjük.
- Mivel középen feljön egy kicsit, húzzuk a masszát a forma szélére, majd tegyük a sütőbe kb. 20 percre.
- Ha nagyon barnulna, tegyünk rá sütőpapírt. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A formában hagyjuk, közben elkészítjük előírás szerint a pudingot, és még melegen ráöntjük a piskótára.
- Ha a puding megdermedt, elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
- Elkészítjük a tortazselét, és ráöntjük a gyümölcsökre, majd betesszük a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2971
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.
Ajánló
Bármikor ha vendégek jönnek, és egy gyors gyümölcsös tortára van szükségünk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Boszi
159 recept
Iker fiúknak készítettem ezt a tortát. Már többször megsütöttem tepsiben ezt a receptet, gondoltam kipróbálom milyen tortaként. Nem csalódtam benne. Ugyanezzel az arányokkal készült a tepsis is. A lehűtött tortát körbevágjuk a formában nagyon óvatosan, mert nekem sikerült kissé megtépázni az oldalát, így kicsi krémmel körbekentem. Sajnos a felirat nem lett a legszebb. Új módszerrel próbálkoztam, és csak úgy ömlött ki a tejszín, így lettek a betűk ilyen cirkalmasak.:) Gondolkodtam, nem ciki-e így feltenni a képet, de a torta receptje igazán megéri. Bocsi, ha valaki szépérzékét megzavartam! A recept a tiszakécskei Pauk Emesétől származik, köszönet érte.