r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsökkel, csokiborítással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsökkel, csokiborítással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3732.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütés előtt a gyümölcskenyér sütésére alkalmas tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig előmelegítjük 180 fokra. (őzgerincforma, 30x11x7 cm)
  2. A 4 tojássárgáját, a cukrot és a margarinból 22 dkg-ot habosra keverünk. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet.
  3. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába keverjük.
  4. A kandírozott gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk, és szintén belekeverjük a tésztába. Így egy kicsit sűrűbb masszát kapunk majd.
  5. Végül a sütőpapírral kibélelt formába tesszük, elegyengetjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (45-50 perc)
  6. A maradék 3 dkg margarinnal együtt gőz felett megolvasztjuk az ét- vagy tejcsokit, és a tetejére simítjuk. Hagyjuk kihűlni szeletelés előtt!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4788
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcskenyér kandírozott gyümölcsökkel, csokiborítással
ozsvarcsilla 15 recept

Én személy szerint nagyon szeretem, főleg azért, mert van lehetőség variálni az ízét, és 2-3 napig is tárolható. Ebben a receptben kandírozott gyümölcsöket használtam vegyesen, de lehet kandírozott meggyet vagy cseresznyét csokidarabokkal kombinálni a tésztában, vagy citrom- és narancshéj kandírozott változatával is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...