r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gyümölcskenyér Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 4082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 510 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2446 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 4082 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet elkavarjuk az élesztővel, cukorral és sóval. Hozzáadjuk a tejet, vajat és a tojásokat. Dagasztógéppel sima tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztához adjuk az apróra vágott barackot, a tőzegáfonyát és a mazsolát. Jól beledolgozzuk, majd lefedve meleg helyen kb. 60 percet hagyjuk kelni.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel megszórjuk. A tésztát átgyúrjuk, az előkészített formába tesszük, lefedve meleg helyen kb. 30 percet kelesztjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  5. A kenyeret megkenjük a felolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6123
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom gyümölcskenyér, nem csak a húsvéti asztalra. Én most a kenyeret megkentem kevés olvasztott vajjal, és megszórtam kevés porcukorral. De 100 g porcukorral és 2 ek citromlével készíthetünk egy citrommázat, melyet a kihűlt kenyérre simítjuk, és szórjuk meg reszelt citromhéjjal.

Hozzávalók

A tésztához:

Kenéshez, szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...