r
Nosalty Logó

Gyümölcshabos csokiburgerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcshabos csokiburgerek
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 1925 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

mintás csokikorongok

eperhab

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1925 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

mintás csokikorongok

eperhab

Elkészítés

mintás csokikorongok

  1. Először írásvetítő fóliából vágjunk ki 5 cm átmérőjű köröket, ahányat szeretnénk (törékenysége miatt számoljunk rá párat, és vegyük figyelembe, hogy mindegyik bucihoz 2 db-ra van szükség). Sütőpapírra készítsük ki egymástól távol ezeket az írásvetítő fólia darabokat, és tisztítsuk meg kozmetikai vattával az ujjlenyomatoktól.
  2. Megolvasztjuk, majd temperáljuk a fehér csokoládét.
  3. Rátesszük a sablonunkat az írásvetítő fóliára, és egy spatulával határozott mozdulattal átkenjük a csokoládét a mintán, majd felhúzzuk a sablont. Így járunk el a fólia darabok felével, ha a sablon alá bement a csoki, elmossuk és eltöröljük gyorsan.
  4. Megolvasztjuk, és temperáljuk az étcsokoládét, és rákenjük a már mintás írásvetítő fólia darabokra, inkább lógjon túl a csokoládé, de legyen mindenhol, ne túl vékony rétegben. Kés segítségével felhúzzuk a fólia darabot, és egy másik tálcára áthelyezzük őket, hogy így dermedjenek meg (tipp: ha van macaron szilikon sütőlapunk, abban is készülhetnek ezek az étcsokis darabok, szabályosabbak lesznek). A nem mintás írásvetítő lapokat is bekenjük az étcsokoládéval, és áthelyezzük a tálcára.
  5. Ha megvagyunk minddel, hűtőszekrénybe helyezzük egy órára.
  6. Kivesszük őket, és finoman lehúzzuk az acetát lapokat a díszeinkről. Vigyázzunk velük, mert el tudnak törni.

eperhab

  1. Fölverjük a tejszínhabot, és felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Elkészítjük az eperpürét: az epret leturmixoljuk és szitán átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Csípősre melegítjük, éppen ne forrjon, de forró legyen. Hozzáadjuk az előre hideg vízbe beáztatott zselatint.
  3. Elkeverjük, majd egy tálban hozzáadjuk a joghurtot, és jól összekeverjük. Végül óvatosan alákeverjük a felvert hideg tejszínt.
  4. Hűtőben dermesztjük, majd habzsákban adagolva rányomjuk egy csokoládé korongra, és a tetejére helyezünk egy mintás korongot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6209
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a remek gyümölcshabot egy tortához készítettem, és a maradékát használtam fel ezekhez a mutatós bucikhoz. A csokikorongokat maminti art sablonnal mintáztam, akár napokkal előbb el lehet őket készíteni.

Hozzávalók

mintás csokikorongok

eperhab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...