r
Nosalty Logó

Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

1197
Kalória
70.6g
Fehérje
133g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
298.2g
Víz
181.8g
Koleszterin
6.7g
Rost
7.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz és a dresszinghez

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 198 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    423.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7783.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    908 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    4685 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1789 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1169 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    894 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    190 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2637 micro
  • Kolin:
    1211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    447 micro
  • β-karotin
    4403 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3264 micro
Összesen 7177 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A húshoz és a dresszinghez

  1. A filét vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a 7-8 ek olívaolajat, beleöntjük, és összekeverjük a Gyros alappal. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább 10-12 percig pihentetjük.
  2. A dresszinghez egy másik tálba öntjük a 3 doboz görög joghurtot, és beleöntjük az 1 tasak fokhagymás dresszing részt, jól elkeverjük, lefedve hűtőbe tesszük.
  3. Felteszünk forrni olajos, kissé sós vizet, és ha forr, kifőzzük benne a tésztát.
  4. Amíg a hús pácolódik, és a hűtőben összeér a fokhagymás dresszing, egy kis tálban összekeverünk 2 ek olívaolajat, 10 dkg jó minőségű puha vajat, kicsi sót, kicsi frissen őrölt borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldjét (ebbe fogjuk beleforgatni a makarónit).
  5. A kifőtt makarónit (főzése 8-9 perc) leszűrjük, a jénaiba tesszük, és a vajas -petrezselymes keverékkel óvatosan átforgatjuk.
  6. Lábasba teszünk 1 ek olívaolajat és a pácolt húscsíkokat, és állandó keverés mellett szép lassan átpirítjuk, aztán 4-5 percre lefedjük, hogy párolódjon. Majd újra levesszük a fedőt, és lepirítjuk, ha nincs leve, jó. A hús 25 perc alatt kész.
  7. Tálaljuk a tésztát, a húst, a fokhagymás dresszinget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Már régóta vártam olyan lehetőségre, hogy igazán nagyon görögös ízt kapjak az otthoni főzéskor, nem csak étteremben, mert a háromszori görög nyaralás megtette a hatását: fantasztikusan szeretem az ottani ételeket, a színeket, az illatokat, az embereket, a hangulatot, a zenét, az eget, a napot és a Tengert! Remélem, sikerül egyszer még visszamennem oda, ill. a családommal, és megmutathatom, hogy milyen csodálatos helyek vannak a Földön, például Athén és a kis szigetei. Nagyon hiányzott egy tisztességes nyaralás, az idén szinte végig szakadt az eső a Balatonon. Görögországba menni nem tudunk, meg nem is lehet, hisz jön a suli, de a reklám alapján gondoltam, megidézem a régi szép emlékeimet. Igaz, burgonyával ettük ott, és bárányt, de hát ez van, ........És sikerült! Hátha egyszer sikerül újra az álmom? Addig meg ezt a receptet elkészítve, ide varázsolom a csodás nyaralások emlékeit. (Boldogult lánykorom szép emlékei!) Elvileg 6-8 fő ehet ebből az ételből, de a fiam maga kitesz 3 embert meg mi hárman, és így jön ki 6 fő. Tehát így számoljatok. A család szerint finom volt, és kérik újra, de akkor burgonyával próbálkozok, és azt mondták, benne vannak egy ilyen nyaralásba is a tengerparton. Mennyit tesz egy recept? Örülök!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!