Gyrosos csirkemell fokhagymás dresszinggel
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz és a dresszinghez
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0 kcal
-
63g görög joghurt64 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
167g tészta618 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A tálaláshoz
-
1g olívaolaj12 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz és a dresszinghez
-
1200g csirkemellfilé1440 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
0 kcal
-
375g görög joghurt386 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
1000g tészta3710 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A tálaláshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húshoz és a dresszinghez
-
32.9g csirkemellfilé39 kcal
-
1.8g olívaolaj16 kcal
-
1.1g gyros fűszerkeverék0 kcal
-
10.3g görög joghurt11 kcal
-
0g só0 kcal
A tésztához
-
27.4g tészta102 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.7g vaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
11g paradicsom2 kcal
-
11g kígyóuborka2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 298.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 544 micro
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 423.6 g
Zsír
-
Összesen 247.2 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7783.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 908 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 985 mg
-
Foszfor 4685 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1789 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1169 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 894 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 190 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2637 micro
-
Kolin: 1211 mg
-
Retinol - A vitamin: 779 micro
-
α-karotin 447 micro
-
β-karotin 4403 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 3264 micro
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 282 micro
-
Lut-zea 89 micro
Hozzávalók
A húshoz és a dresszinghez
A tésztához
-
2 ek olívaolaj
-
10 dkg vaj
-
2 csipet só
-
2 csipet bors
-
1 csokor petrezselyem
A tálaláshoz
-
1 ek olívaolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz és a dresszinghez
- A filét vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a 7-8 ek olívaolajat, beleöntjük, és összekeverjük a Gyros alappal. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és legalább 10-12 percig pihentetjük.
- A dresszinghez egy másik tálba öntjük a 3 doboz görög joghurtot, és beleöntjük az 1 tasak fokhagymás dresszing részt, jól elkeverjük, lefedve hűtőbe tesszük.
- Felteszünk forrni olajos, kissé sós vizet, és ha forr, kifőzzük benne a tésztát.
- Amíg a hús pácolódik, és a hűtőben összeér a fokhagymás dresszing, egy kis tálban összekeverünk 2 ek olívaolajat, 10 dkg jó minőségű puha vajat, kicsi sót, kicsi frissen őrölt borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldjét (ebbe fogjuk beleforgatni a makarónit).
- A kifőtt makarónit (főzése 8-9 perc) leszűrjük, a jénaiba tesszük, és a vajas -petrezselymes keverékkel óvatosan átforgatjuk.
- Lábasba teszünk 1 ek olívaolajat és a pácolt húscsíkokat, és állandó keverés mellett szép lassan átpirítjuk, aztán 4-5 percre lefedjük, hogy párolódjon. Majd újra levesszük a fedőt, és lepirítjuk, ha nincs leve, jó. A hús 25 perc alatt kész.
- Tálaljuk a tésztát, a húst, a fokhagymás dresszinget.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16864
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.
Ajánló
A hús és a dresszing mellé burgonyát is készíthetünk, héjában főve-sütve, burgonyapürének, ahogy a család szereti. De az is lehet, hogy a burgonyát kisütjük, és pitába csavarva a húst, a sült burgonyát, a paradicsomot és az uborkát meg a fokhagymás dresszinget, feltekerve tálaljuk! Jó étvágyat hozzá! Az tuti, akkor még ott kinn finom görög bort ittunk hozzá, akinek van ilyen, tegye meg (én már nem ihatok). De azzal együtt fantasztikus volt. Jó próbálkozást!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Már régóta vártam olyan lehetőségre, hogy igazán nagyon görögös ízt kapjak az otthoni főzéskor, nem csak étteremben, mert a háromszori görög nyaralás megtette a hatását: fantasztikusan szeretem az ottani ételeket, a színeket, az illatokat, az embereket, a hangulatot, a zenét, az eget, a napot és a Tengert! Remélem, sikerül egyszer még visszamennem oda, ill. a családommal, és megmutathatom, hogy milyen csodálatos helyek vannak a Földön, például Athén és a kis szigetei. Nagyon hiányzott egy tisztességes nyaralás, az idén szinte végig szakadt az eső a Balatonon. Görögországba menni nem tudunk, meg nem is lehet, hisz jön a suli, de a reklám alapján gondoltam, megidézem a régi szép emlékeimet. Igaz, burgonyával ettük ott, és bárányt, de hát ez van, ........És sikerült! Hátha egyszer sikerül újra az álmom? Addig meg ezt a receptet elkészítve, ide varázsolom a csodás nyaralások emlékeit. (Boldogult lánykorom szép emlékei!) Elvileg 6-8 fő ehet ebből az ételből, de a fiam maga kitesz 3 embert meg mi hárman, és így jön ki 6 fő. Tehát így számoljatok. A család szerint finom volt, és kérik újra, de akkor burgonyával próbálkozok, és azt mondták, benne vannak egy ilyen nyaralásba is a tengerparton. Mennyit tesz egy recept? Örülök!!