r
Nosalty Logó

Gyros tál, ahogy Attila készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Travelling Kitchen
Gyros tál, ahogy Attila készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5406.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2809 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3029.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    388 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2624 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a húst. Rászórjuk a fűszerkeveréket, elkeverjük, majd készre sütjük a csíkokat.
  2. A burgonyát megpucoljuk, majd szép hasábokra vágjuk. Megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük, megszárítjuk. A maradék olajjal összekeverjük, majd tepsiben sütőben 180 fokon készre sütjük. Ha elkészült, megsózzuk.
  3. A joghurtokat egy keverőtálba öntjük. Egy egész uborkát megmosunk, és egy nagy lyukú sajtreszelőn a joghurtba reszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval belenyomjuk. Összekeverjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.
  4. A lila hagymát megpucoljuk. A másik uborkát és a paradicsomot megmossuk. Mindegyiket vékonyra szeleteljük.
  5. A sült burgonyát tányérra szedjük, mellé tesszük a szeletelt zöldségeket. A burgonya tetejére szedjük a húst, majd meglocsoljuk az öntettel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5078
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyros tál, ahogy Attila készíti
Travelling Kitchen 42 recept

Évek óta így készítem, mert sokkal finomabb, mint a gyorséttermekben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...